Banii - cauza numarul 1 a problemelor maritale

Banii - cauza numarul 1 a problemelor maritale
  calendar_month        
Cuplurile se mai cearta, iar asta nu e un secret - de fapt, studiile arata ca acest lucru se intampla cam o data la doua saptamani, in medie. Majoritatea sunt conflicte temporare, neintelegeri care pot fi rezolvate cu o scuza si putin efort. Dar certurile care dureaza - cele pe care cuplurile le gasesc cel mai greu de rezolvat - se invart in jurul problemelor financiare.

De fapt, 38% dintre barbati si femei sustin ca banii sunt cauza numarul unul a problemelor maritale. Celelalte lucruri, precum diviziunea indatoririlor domestice sau sexul, pica pe locul doi. Nu mai e nevoie sa spun ca e nevoie atat de bani si cat, mai ales, de intelegere pentru a te situa pe aceeasi pagina cu partenerul tau.

Multe probleme banesti survin din faptul ca partenerii au adesea teluri financiare diferite - spre exemplu, ea vrea un dressing mai mare, el vrea o plasma - sau din lipsa de comunicare a acelor teluri.

O alta cauza o reprezinta stresul major prin care trec multe cupluri care se zbat sa stranga suficienti bani pentru a plati facturile, pentru a se distra, a-si creste copiii sau a-si cumpara o casa. Iar cu criza financiara in care ne zbatem in ultimul an cuplurile sunt din ce in ce mai amenintate.

Iata cateva sfaturi pentru a va ajuta sa va pastrati relatia sanatoasa, in ciuda banilor:

Intelege diferentele dintre cadourile pentru barbati si femei

Barbatii prefera cadourile care impresioneaza , sau cele costisitoare. Femeile, pe de alta parte, prefera de multe ori creativitatea sau intentia, si apreciaza simbolismul, care adesea nici nu reuseste sa capteze atentia partenerilor lor.

Pentru a evita conflictele izvorate din cadouri, barbatii trebuie sa inteleaga ca darurile ciudate, dragalase pe care femeile le ofera vin chiar din inima; iar femeile, ca barbatilor le pasa, dar modul lor de a o arata asta ii poate face sa para ca inlocuiesc consideratia cu banii.

Nu lasati banii sa devina o problema de control

Daca unul dintre parteneri castiga considerabil mai mult decat celalalt, de obicei are doua consecinte: cel/cea care castiga mai putin se va teme sa cheltuie bani pe lucruri deoarece va simti ca nu are acest drept, sau, va cheltui fara chibzuinta pentru a recupera o parte din controlul pe care simt ca l-au pierdut. Pentru a evita aceste conflicte, stabiliti un buget pentru amandoi, si asigurati-va ca amandoi aveti acces la bani de sarbatori.

Nu echivala valoarea financiara cu cea personala

Problemele financiare survin adesea din cauza ca barbatii au tendinta sa se creada mai importanti atunci cand stau pe un cont gras in banca. In mintea lor, sunt cu atat mai barbati cu cat au mai multi bani. Atunci cand se iveste un conflict, ajuta daca femeia isi exprima aprecierea pentru ceea ce el aduce deja in relatie, in afara de bani. Iar barbatii ar trebui sa-si dea seama ca banii sunt doar un atu un plus, nu un element definitoriu.

Prolemele banesti au rar legatura cu banii in sine, ci mai degraba cu frica, puterea, insecuritatea si altele asemenea. Nu ar strica sa invatati sa administrati aceste aspecte majore intai, si apoi banii.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Intr-o zi am murit...
  • person

    "incearca sa fii un om mai bun... e asa placut..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right