Casatorie + Sex = ?

Casatorie + Sex=?
  calendar_month        
Adesea, in cuplurile casatorite precum si intre partenerii ce au o relatie de lunga durata, marea majoritate a problemelor de intimitate provin din diferentele dintre sexe si neintelegerea acestora. Cand oamenii uita ca sexul opus este, cum spune si numele, opus, acest lucru poate rezulta in resentimente fata de celalalt, atat in cazul barbatilor cat si al femeilor. Barbatii ignora faptul ca partenera lor are nevoie nu numai de sex ci si de tandrete si romantism. Femeile, la randul lor, ignora faptul ca barbatii sunt stimulati de imagini vizuale, si ca partenerul lor ar prefera ca ele sa fie cele care ii stimuleaza.

Intr-o relatie, sexul nu inseamna a iubi orice femeie sau orice barbat. Pentru parteneri, sexul inseamna a-i arata iubire acestei femei si acestui barbat. Ce inseamna acest lucru? Doar partenerul iti poate arata, si de obicei ambii invata ce inseamna, impreuna. O inima calda, deschisa si intelegatoare este cel mai bun lucru pe care cei doi il pot aduce in pat. Impreuna, ei trebuie sa invete sa-l iubeasca pe celalalt si sa se faca iubiti, acceptandu-se unul pe altul cu toate diferentele dintre ei.

Egoismul

In sexul dintre doi parteneri ce se iubesc, egoismul nu-si are locul. O viata sexuala sanatoasa cere celor doi parteneri a se darui pe sine celuilalt, a-i darui devotament si afectiune. Iar toate aceste cuvinte nu au nimic in comun cu: "este vorba numai de mine si sentimentele mele".

Intr-o relatie sunt implicate doua persoane, nu doar una. Cu cat mai repede veti realiza lucrul asta cu atat mai bine pentru relatia voastra.

Ce "dar" ii poti oferi, fizic, partenerului tau? Cum poate el sa stie ca esti sincera, nu doar manipulatoare? Partenerul tau stie ca ii esti devotata, atat in pat cat si in afara lui?Vinovatia

Vinovatia resimtita, pentru fapte reale sau lucruri percepute poate fi un blocaj important in sex. Vinovatia sincera necesita o discutie sincera, regret sincer si iertare adevarata. Si indepartarea deliberata a lucrului care ii separa pe cei doi unul de celalalt.

Vinovatia falsa poate si ea sa inhibe raspunsul sexual. Acest tip de vinovatie cere o examinare indeaproape a acelui lucru ce o caueaza. De cele mai multe ori adevaratul motiv de vinovatie il constituie expectantele sau impresiile gresite.

Distantarea emotionala, mania si resentimentele

Acestea pot fi cauzate de o sumedenie de lucruri. Dar un lucru poate fi cu siguranta spus: cand toate aceste probleme sunt luate in consideratie, recunoscute si discutate, presiunea pe care acestea o exercita asupra vietii sexuale de cuplu scade. In schimb, cand un cuplu ignora motivele respective si faptul ca trebuie sa acorde atentie constant relatiei lor si problemelor ce intervin, viata sexuala a cuplului este si ea afectata.

Noi, oamenii, suntem trup si suflet, si le aducem pe amandoua cu noi in cuplu si in pat. Pe masura ce intimitatea mentala si emotionala dintre doi parteneri creste in intensitate, acelasi lucru se intampla si cu viata sexuala a cuplului.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Let him go...
  • person

    "incearca sa fii un om mai bun... e asa placut..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right