Cat de des fac sex cuplurile casatorite

Cat de des fac sex cuplurile casatorite
  calendar_month        
Multe cupluri casatorite se intreaba de cate ori ar trebui sa faca sex astfel incat relatia lor sa poata fi considerata una sanatoasa si implinita.

Care este frecventa obisnuita a partidelor de sex in casnicie

Exista mai multe studii in cadrul carora s-a cercetat comportamentul sexual la cuplurile casatorite. In general, cuplurile casatorite fac sex in medie o data pe saptamana.

In 2011, un sondaj Durex a adus noi informatii despre frecventa sexului comparativ cu nivelul de satisfactie. Sondajul a fost realizat pe 26.000 de persoane din 26 de tari.

Cel mai mic punctaj l-a obtinut Japonia. In mod surprizator, Marea Britanie si Statele Unite au obtinut si ele un scor mic. Multe persoane intervievate au declarat ca performantele sexuale in dormitor sunt mediocre. 2/3 dintre intervievati au considerat ca nu fac sex suficient. Jumatate dintre ei au afirmat ca viata lor sexuala duce lipsa de varietate si de un element surpriza.

Motive pentru care cuplurile casatorite nu fac sex mai des

Unul dintre principalele motive de dezinteres il constituie oboseala. Dupa un program obositor la serviciu si indeplinirea sarcinilor casnice, partenerii sunt dezinteresati de o posibila partida de sex.

Cel de-al doilea motiv il constituie rutina si plictiseala. Grijile zilnice si programul repetitiv fac ca sexul sa fie mai putin interesant deoarece nu mai exista elementul de noutate sau de surpriza.

Cel de-al treilea motiv pentru lipsa sexului este cel legat de boli. Cand unul dintre parteneri este bolnav, atractia sexuala este inlocuita cu grijile legate de acea afectiune si nevoia de a-si concentra atentia asupra unui tratament.

Alte motive care duc la o viata sexuala saracacioasa sunt cele de ordin psihologic, educational, cultural, financiar, sentimental. Viata sexuala are foarte mult de suferit cand exista un deces in familie, daca unul dintre parteneri isi pierde slujba sau atunci cand sunt cazuri de infidelitate.

Beneficiile sexului marital

Sexul este un adevarat tonic in situatii de stres. Mai multe studii arata ca persoanele casatorite cu o viata sexuala activa traiesc mai mult si sunt mai fericite decat persoanele singure. Sexul marital intareste respectul de sine, favorizeaza atasamentul emotional, scade riscul de boli, confera un aspect fizic sanatos si atractiv, elimina stresul etc.

Specialistii din domeniu recomandat cuplurilor casatorite sa nu mearga pe ideea ca dupa nunta s-a terminat distractia. Dimpotriva, odata cu trecerea timpului, intr-o relatie de cuplu sanatoasa, cei doi parteneri se simt mai increzatori in a-si manifesta sexualitatea. Cand exista incredere si comunicare, nivelul de satisfactie sexuala creste.

Chiar si odata cu aparitia copiilor, cuplurile ar trebui sa-si rezerve timp pentru sex. In acest fel, pastreaza o relatie sanatoasa si satisfacatoare. In caz contrar, rolul de amanti ajunge pe ultimele locuri in prioritatile familiei si, intr-o astfel de situatie, toata lumea are de pierdut, deoarece relatia nu mai este una completa.

Timpul, preocuparea pentru aspectul fizic si dorinta de a-si face fericit partenerul sunt= trei aspecte esentiale ale unei vieti sexuale implinite, dupa casatorie.


Autor: Elisa Costache

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Viata tinerilor
  • person

    ""in viata nu contaza cine esti, de unde esti,ci ce faci1""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Malibu wallet
Shop Ele.rochevron_right