Cat de des se gandesc barbatii la sex?

Cat de des se gandesc barbatii la sex?
  calendar_month        
Un studiu recent a demontat mitul potrivit caruia barbatii se gandesc la sex o data la fiecare sapte secunde. Ramane insa sexul o prioritate in gandurile partenerului?

Multi barbati care au citit datele statistice cu privire la frecventa gandurilor sexuale si-au pus intrebarea "Oare e ceva in neregula cu mine daca nu ma gandesc atat de des la sex?".

Chiar daca sexul ramane o prioritate in mintea unui barbat, se pare ca intre gandurile erotice si cele legate de mancare sau de somn nu exista o diferenta prea mare.

Barbatii, de doua ori mai preocupati de sex ca femeile?

Cercetatorii de la Universitatea din Ohio (S.U.A.) au desfasurat un studiu cu 120 de barbati si 163 de femei, toti studenti cu varsta intre 18 si 25 de ani, pentru a clarifica diferentele dintre frecventa gandurilor sexuale ale barbatilor si ale femeilor.

Dupa ce au centralizat datele obtinute din chestionarele completate de toti subiectii, specialistii au ajuns la concluzia ca barbatii se gandesc la sex in medie de 19 ori pe zi, adica o data la fiecare 75,6 minute, nu odata la 7 secunde.

In comparatie, femeile se gandesc in medie de 10 ori pe zi la sex. Chiar daca barbatii sunt de aproape doua ori mai preocupati de sex, frecventa gandurilor sexuale nu este extrem de diferita de cea a gandurilor cu privire la mancare si sex, lucru dovedit de studii anterioare. Barbatii care au participat la studiu s-au gandit la mancare de 18 ori pe zi si la somn de 11 ori pe zi.

De ce se gandesc femeile mai putin la sex?

Studiul nu a cercetat si cauzele care duc la diferenta intre barbati si femei cu privire la frecventa gandurilor sexuale, dar acest domeniu este studiat de psihologi si psihiatri de multi ani.

Libidoul femeii este influentat de factori sociali si culturali mai complecsi decat in cazul barbatilor, arata studiile de specialitate. Explicatia biologica joaca deasemenea un rol important: barbatii sunt mai procupati de reproducere, in timp ce femeile au invatat de-a lungul procesului evolutiv sa-si aleaga cu atentie partenerii.

In schimb, atitutdinile femeilor cu privire la anumite acte sexuale se pot schimba mai usor in timp, fata de cele ale barbatilor care raman relativ stabile. Femeile sunt si mai usor influentabile cu privire la sex in urma presiunilor sociale, iar femeile cu studii superioare sunt mai interesate de o varietate mai larga de practici sexuale (inclusiv sexul oral).

In timp ce barbatii au de parcurs un drum relativ simplu intre dorinta sexuala si implinirea ei, lucrurile sunt mai complicate pentru femei. Dorinta nu este pornita doar din stimuli vizuali sau tactili, ca in cazul barbatilor. Imaginatia joaca un rol important pentru femei, in timp ce pentru barbati sexul este mai simplu, spun psihologii.

Una dintre cauzele care au dus la crearea acestei discrepante este si modul in care orgasmul este simtit in mod diferit de femei si barbati. Datele statistice arata ca 75% dintre barbatii care au o relatie stabila sustin ca au orgasm intotdeauna, fata de numai 26% dintre femei.

Autor: Elena Radulescu

Sursa foto: Rkdnews.com

Recomandari

Newsletter Ele.ro

nu ma intreba ce titlu are acest articol
  • person

    "nu uita: langa cel mai inalt punct al fericirii se afla cea mai adanca prapastie a durerii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Jacheta eleganta maro
Shop Ele.rochevron_right