Cat timp ii oferi partenerului?

Cat timp ii oferi partenerului?
  calendar_month        
Viata noastra este impartita intre diferitele roluri si responsabilitati insa, ceea ce ne facem sa trecem mai usor prin toate este o relatie implita si iubirea pe care o simtim fata de partener. Iar asta pentru ca, evolutiv vorbind, oamenii sunt facuti sa traiasca in doi.

Dar cum iti poti face relatia o prioritate?

Poti incepe foarte simplu, rezervand intre doua si patru ore pe saptamana pentru a le petrece cu partanerul tau, ca iubiti (si nu doar ca parteneri, parinti, prieteni), indiferent cat de ocupati sunteti. De fapt, mai ales daca sunteti ocupati. Si ca sa fiti siguri ca nu va abateti de la plan, puteti chiar trece aceste ore in agendele voastre, pe langa toate lucrurile pe care trebuie sa le faceti intr-o saptamana.

Hranirea si pastratea unei relatii este asemanatoare intr-o anumita masura cu econimisirea banilor. Nimeni nu a acumulat vreodata o avere incercand sa economiseasca putinul care le-a mai ramas dupa toate cheltuielile. Singurul mod de a economisi bani este de a te plati pe tine insati intai, punand deoparte o suma din venitul tau inainte de a o cheltui pe altceva. Relatiile sunt similare.

Daca te gandesti ca il vei include pe partenerul tau in timpul ramas dupa ce iti indeplinesti celelalte datorii, nu vei mai gasi timp. Mai mult, daca reusesti sa gasesti doua minute din cand in cand, cel mai probabil vei fi prea obosita si stresata pentru a te bucura de timpul acela la maxim. Deci stabileste o intalnire de doua - patru ore cu iubitul tau acum, si tine-te de ea.

Mentine-ti atentia asupra relatiei

Chiar daca stim ca atunci cand ne concentram asupra relatiilor noastre viata trece mult mai usor, tot ne putem lasa prinsi in vartejul vietii si ne putem comporta de parca problemele si datoriile venite din afar sunt mai importante. Adeseori uitam si trebuie sa ne reamintim constant. Iata cateva metode pe care le poti folosi pentru a-ti mentine atentia asupra relatiei:

Ia-ti un angajament fata de relatia ta.
Priveste-o ca pe o entitate separata (priveste relatia ca pe o gradina, spre exemplu, sau o casa, ceva pe care trebuie sa duci la bun sfarsit).
Ai incredere in relatia ta.

Fa din relatia ta un refugiu departede lumea de afara, un loc in care te simti fericita si in care uiti de problemele tale de zi cu zi. Lasa restul preocuparilor pentru alta data si bucura-te de cateva ore alaturi de partenerul tau intr-o lume proprie in care singurul lucru care conteaza pentru fiecare este partenerul, iubirea si relatia pe care o impartiti.


Ele.ro a lansat primul serial interactiv din .ro: La mana ta. Vizioneaza episodul pilot !

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Nimic interesant
  • person

    ",,iubirea inseamna un suflet in doua trupuri" "incearca sa vezi esenta, nu aparenta""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right