Cauza frigiditatii: femeile sau barbatii?

Cauza frigiditatii: femeile sau barbatii?
  calendar_month        
Cuvantul "frigida" este folosit deseori in sens peiorativ de catre barbati pentru a desemna o femeie care nu are orgasm in timpul actului sexual, care nu raspunde la gesturile sale sau care nu doreste sa aiba contact sexual la fel de des precum isi doreste el. Prin acest termen, frigida, vrea sa spuna ca femeia respectiva este rece, nu are sentimente sau ca ceva este in neregula cu ea.

Pe de alta parte, sunt cei care sustin exact contrariul si anume, ca frigiditatea unei femei nu este o dovada a faptului ca ceva nu este in regula cu ea, ci a faptului ca partenerul ei nu este foarte priceput. Nu exista, spun ei, femei frigide, femei care sa fie total lipsite de apetit sexual.

Ambele pozitii pot fi la un moment dat adevarate, intrucat frigiditatea - incapacitatea de a ajunge la orgasm - poate fi cauzata de multe motive. Psihologii considera ca aceasta problema poate disparea odata ce femeile isi vor cunoaste mai bine corpul si ceea ce le provoaca placere.

Cauze fizice ale frigiditatii:
- preludiu neadecvat
- lipsa de umiditate a vaginului
- contact sexual dureros
- boli genitale

Cauze psihologice:
- frica de a ramane gravida
- frica de boli cu transmitere sexuala
- stresul
- rusinea
- sentimentul de vinovatie
- plictiseala
- degradarea interesului sexual in urma unei relatii indelungate
- lipsa de implicare emotionala


La un moment dat toata lumea se loveste de una sau alta din aceste cauze si pierde interesul in contactul sexual. Asta nu implica insa ca suferi de frigiditate. Boala, ca atare, inseamna ca niciodata sau aproape niciodata nu ai simtit placere in timpul unui act sexual. Daca consideri ca raspunsul tau sexual nu este cel mai adecvat poti incerca intai sa iti dai seama daca unul dintre motivele enumerate mai sus este cauza sa. Daca este asa poti sa te concentrezi asupra acelui punct pentru a incerca sa ii reduci influenta. Daca insa nu poti identifica motivul si totusi nu poti duce o viata sexuala normala poti consulta un medic.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

The Sunshine play la Green Hours
  • person

    "va invit la un cocktail de gandulete"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right