Ce este iubirea? De ce avem nevoie de ea?

Ce este iubirea? De ce avem nevoie de ea?
  calendar_month        
Destinul nostru este sa traim intre straini. Din punct de vedere social si biologic, oamenii sunt sortiti sa traiasca in grupuri mici ? familii clanuri si comunitati mai mari ? si sa-i cunoastem pe toti cei din jur de la nastere pana la moarte. Totusi, centrele noastre urbane, unde locuieste majoritatea populatie planetei, seamana mai mult cu furnicare aglomerate sau roiuri uriase decat cu sate linistite. Cine sunt toti oamenii acestia? De ce sa ne miram ca atati dintre noi ne simtim nelinistiti, izolati si singuri? Cum sa avem incredere intr-o persoana pe care nu o cunoastem? Poate, zic eu, insasi ideea civilizatiei ? metropolele ? nu este normala.

Daca am dreptate, cum oare poate cineva sa indure complexitatea lumii civilizate in care traim? Raspunsul ar parea simplu ? ne putem face prieteni si putem iubi .

Nevoia de iubire

Cred ca impulsul iubirii este la fel de puternic ca orice alta nevoie umana. Sexul, la fel ca foamea si autoapararea este un instinct, dar oare dragostea este un instinct? Pana la urma depinde de fiecare si cum percepe el iubirea insa, eu una, cred ca dragostea inseamna ceva mai mult decat un simplu instinct, si cred ca invatam cum sa iubim.

In copilarie, avem extrem de multa nevoie sa fim iubiti insa, ca adulti avem o nevoie si mai puternica ? avem nevoie sa iubim.Sexul si iubirea

Ca o paralela intre cele doua: sexul este stimulat de glandele noastre, dragostea ne cuprinde toata personalitatea. Sexul este biologic, dragostea este psihologica. Sexul poate fi intamplator si stimulat de noutate, in timp ce dragostea alege cu mare grija si incearca sa fie unica. Cel mai important lucru este ca sexul poate fi interpretat prin atitudini dar dragostea ESTE o atitudine.

Modul in care se combina sexul si dragostea intr-un adult matur depinde de trei etape ale vietii fiecaruia: un copil invata sa aiba incredere, in sanul familiei; un adolescent este in cautarea propriei identitati si exploreaza in special lumea exterioara familiei; adultii vad dincolo de ei insisi si invata sa se iubeasca atat pe sine cat si pe cel de alaturi.

Stii sa iubesti?

Stii ca iubesti atunci cand bucuria si bunastarea unei alte persoane sunt la fel de importante pentru tine ca propria bucurie si bunastare.

S-a spus de nenumarate ori ca, pentru a iubi pe altcineva, trebuie mai intai sa ne iubim pe noi insine. Este un rationament corect si provine din intelepciunea maturitatii. Cu alte cuvinte, pentru a crede in altcineva ? a avea incredere ? trebuie mai intai de toate sa credem in noi insine.

Cine sunt?

Pentru a-mi putea cladi o relatie cu altcineva trebuie mai intai sa pot spune: ?Ma leg de tine. Cred in tine. Cred in noi.? Pentru a ma lega cu adevarat de altcineva, totusi trebuie sa stiu exact cine sunt si ce vreau de la viata: Daca eu nu stiu cine sunt, cum oare sa stiu daca cineva e persoana potrivita pentru mine?

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Par frumos si sanatos
  • person

    "cea mai frumoasa culoare din lume este cea care ti se potriveste - coco chanel"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Mini die-cut floral bag
Shop Ele.rochevron_right