Ce stii despre sperma?

Ce stii despre sperma?
  calendar_month        
Din ce este compusa sperma? Ingrasa? I se schimba gustul in functie de alimentatie? Testeaza-ti cunostintele despre sperma!

Cum are loc ejacularea?

Contrar parerii populare, lichidul ejaculat nu provine din testicule. 90% din volumul spermei este secretat de glandele Cowper si de veziculele seminale. Doar 10% din sperma eliminata provine din testicule.

Din ce este compusa sperma?

Sperma este compusa in proportie de 10% din celule reproducatoare, spermatozoizi, fabricati de testicule, si in proportie de 90% din lichid seminal care provine din glandele anexe, prostata si vezicule seminale. Ea contine si zinc, citrat si fosfataze acide care sunt secretate de prostata, si fructoza secretata de veziculele seminale. Sperma este bogata in proteine, sodiu si colesterol, mai contine si vitaminele C si B12.

Risc de contaminare cu boli venerice pe cale orala?

Exista, dar nu se datoreaza inghitirii spermei, ci contactului dintre sperma si o plaga deschisa din gura.

Sperma ingrasa?

Nu. O ejaculare de 4-6 mL sperma in medie este compusa din aproximativ 20 milioane spermatozoizi / mL. Valoarea calorica a unei ejaculari medii variaza intre 15-30 calorii.Gustul se schimba in functie de alimentatie?

Nu. Compozitia ramane aproximativ aceeasi la barbatul sanatos. Textura (culoarea si consistenta) se schimba cu varsta, mai ales dupa 50 ani. Cele 3 componente principale care ii dau culoare si gust sunt carnitina, zincul si fructoza.

Prin alimentatie putem schimba sexul copilului?

Nu! Alimentatia dulce pentru a obtine o fetita sau sarata pentru un baiat reprezinta o adevarata legenda urbana. Sexul copilului este determinat inca din momentul in care spermatozoidul intra in contact cu ovulul.

Ejacularea este sinonima cu orgasmul?

In principiu da, dar nu neaparat. Barbatii pot ejacula fara sa aiba orgasm, si sa aiba orgasm fara sa ejaculeze. Se pare ca prin meditatie, unii barbati pot avea mai multe orgasme inainte sa ejaculeze.

Boli ale spermei

Azoospermie: absenta spermatozoizilor in ejaculare.
Aspermie: absenta ejacularii sau absenta totala a emisiei de sperma.

Exista o legatura intre viteza de ejaculare si numarul de raporturi sexuale?

In general, cu cat un barbat are raporturi sexuale mai rare, cu atat va ejacula mai rapid. Multe cazuri de ejaculare precoce se rezolva prin inmultirea contactelor sexuale.

Barbatul poate avea ejaculari repetate?

Nu, deoarece dupa ejaculare exista o perioada numita "refractara", in cursul careia barbatului ii este imposibil sa aiba o noua erectie si o noua ejaculare.

Discuta mai multe despre sperma pe Forum !

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Frantura 27
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right