Cearta de indragostiti - variante mai bune

Cearta de indragostiti - variante mai bune
  calendar_month        
Certurile cu partenerul se termina uneori in lacrimi sau cu usi trantite si parasirea domiciliului? Daca te-ai saturat de drame, incearca variantele urmatoare!

Fugi sa te ascunzi in dormitor

"La naiba cu tine" - suspini in barba si fugi sa te ascunzi in dormitor.

Scenariul posibil:
Acest comportament teatral semnifica: "Eu am dreptate si tu gresesti, si trebuie sa muncesti din greu ca sa te iert." Partenerul tau poate cadea in plasa de cateva ori, poate chiar va veni dupa tine sa-si ceara scuze. In timp, el va invata sa ignore aceasta strategie si va veti indeparta ca si cuplu.

Alternativa:
Nu parasi locul disputei, incearca s-o rezolvi. Ai aceasta putere. Gandeste-te in momentele in care iti vine sa fugi ca puteti discuta, iar daca nu poti atunci, spune-i partenerului tau ca mergi la o plimbare, iar cand te intorci veti rezolva situatia.

Tu tipi, dar nimeni nu te asculta

Ai impresia ca ii reprosezi mereu partenerului aceleasi lucruri, dar ca niciodata nu te asculta, asa ca ridici tonul?

Scenariul posibil:
A tipat vreodata cineva la tine, spunandu-ti ca gresesti? Nu e genul de abordare care te poate face sa te razgandesti. Te face sa ripostezi sau sa te retragi intr-un colt si sa-ti astupi urechile.

Alternativa:
Nu-l mai invinovati atat si treci la subiect, iar pertenerul va fi mai receptiv. In loc sa-i spui "Esti atat de lenes, nu faci nimic in casa", tranteste-i replica urmatoare: "M-am plictisit sa stau cu copiii toata ziua. Am nevoie de ajutor si sa fac din nou lucrurile care-mi fac placere."

Iar daca partenerul nu te asculta, probabil ca nici tu nu-l asculti pe el. Barbatii sunt mereu o reflectie a femeii. Deci daca vrei sa fii ascultata, asculta tu prima!

Nu s-a intamplat nimic

In loc sa deschizi un subiect care te afecteaza, preferi uneori sa spui ca totul e bine si nu s-a intamplat nimic, cand tu de fapt te consumi in interior?

Scenariul posibil:
Partenerul poate sa te creada pe cuvant cand spui ca totul e bine, desi in adancul sufletului tau speri ca el sa-ti ghiceasca problema. Dar esti atat de hotarata, incat nu-i acorzi sansa sa afle ce se intampla cu tine. Apoi s-ar putea sa-l invinovatesti ca nu te intelege.

Alternativa:
Partenerul nu-ti poate citi gandurile. Uneori e bine sa mai lasi garda jos si sa comunici.
Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Universitate cu traditie...
  • person

    "zambeste, maine va fi mai rau!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right