Cine trece mai usor peste despartiri?

Cine trece mai usor peste despartiri?
  calendar_month        
Unele relatii se temina cu certuri, altele cu plansete, altele cu sex.

Oricum ar fi, exista despartiri care sunt foarte urate. Trebuie sa recunoastem: exista relatii care nu au sanse de reusita, asa ca despartirea e o forma de a preveni un adevarat dezastru. Asa ca, atunci cand vaporul dragostei se loveste de un iceberg, cine are mai multe sanse de a scapa? Parerea mea: femeile. Numeroase studii arata ca barbatii trec prin depresii, stres intens si anxietate dupa despartiri. Barbatii incearca sa para mai stapani pe sine si mai puternici dupa o despartire, insa lucrurile stau exact invers.

Barbatii isi mascheaza durerea

Atunci cand un barbat e parasit, prima lui reactie e: ii arat eu ei. Si cum face asta? Iesind cu baietii si pierzand cateva nopti la rand. De fapt, 26 % dintre barbati considera ca cel care a fost parasit ar trebui sa se imbete in noaptea respectiva; ei sunt insa o minoritate, pentru ca 36 % considera ca reactia cea mai potrivita este sa o privesti in ochi pe noua ta fosta si sa ii multumesti. Toate sunt insa reactii de negare, incercari de a-si ascunde adevaratele sentimente, pentru ca barbatii pot regreta o relatie doar dupa ce trec peste aceasta prima faza. Adica cea de negare.

Femeile, pe de alta parte, vor plange mai mult imediat dupa despartire, si vor discuta mai mult despre ce s-a intamplat. De aceea, femeile isi vor scoate ideile "din cap" mult mai repede decat barbatii.

Barbatii au mai putini prieteni

Unul dintre motivele pentru care femeile trec mai repede peste o despartire este faptul ca au o adevarata retea de prieteni si cunostiinte pe care sa se bazeze. Studiile arata ca barbatii sunt dependenti de relatiile lor atunci cand vine vorba de intimitate emotionala si suport social, pe cand femeile se vor indrepta mai degraba catre familie si prietene in aceste domenii. Cu oricine ar vorbi, fie ca e mama, sora sau cea mai buna prietena, ea va reusi sa isi faca auzita versiunea ei astfel incat toata lumea sa ii ia partea. El, pe de alta parte, va tine totul in el, incercand sa inteleaga singur ce anume s-a intamplat.

Barbatii urasc sa o ia de la capatDupa despartire, barbatul va simti initial o stare de excitare legata de viitoarele oportunitati de a cunoaste femei. Dar dupa cateva intalniri, va realiza ca e foarte dificil sa ajunga la nivelul de intimitate la care se afla cu fosta lui iubita. Specialistii considera ca femeile trec mai usor peste o despartire deoarece se obisnuiesc mai usor cu ideea de sfarsit al relatiei, pe cand barbatii o exclud de cele mai multe ori. De aceea, in timpul in care el incearca sa se convinga ca va gasi o femeie chiar mai buna, ea a trecut deja peste ceea ce a fost si e gata sa inceapa o noua relatie.

Barbatii iubesc jocul intalnirilor

Unul din motivele pentru care barbatii se despart este acela ca vor ceva diferit: s-au plictisit de aceleasi restaurante, de aceleasi discutii, de acelasi pat. Odata ce vor fi din nou "pe piata", cred ei, lucrurile vor fi merge mai bine. Dupa despartire, insa, realizeaza ca burlacia nu e doar sampanie si caviar - e munca. Mai mult decat atat, studiile arata ca femeile inteleg mai bine decat barbatii ca intimitatea reprezinta baza solida a unei relatii si nu doar mijlocul spre a imbunatati viata sexuala.

Recomandari