Compromisurile in cuplu

Compromisurile in cuplu
  calendar_month        
Daca esti nervoasa ca spalatul vaselor a cazut iar in grija ta, relatia ta s-ar putea sa aiba nevoie de o revizuire. Cuplurile au adesea pareri diferite despre ceea ce este corect, si atunci cand simt ca au fost nedreptatiti se creeaza resentimente. Dar corectitudinea nu este un sistem matematic, ci mai degraba in balans flexibil intre ceea ce oferi si ceea ce primim de comun acceptat in relatie. Iata cum poti stabili un cod de corectitudine si cum puteti face compromisurile necesare:

1. Revizuieste-ti expectantele

Gandeste-te care ar fi balansul ideal - in ceea ce priveste treburile casnice, finantele, sexul si alte potentiale zone de conflict - si discuta despre aceste expectante cu partenerul tau. Tine minte ca s-ar putea sa nu fiti pe aceeasi lungime de unda in toate privintele, deci fii gata sa faci compromisuri . Odata ce renunti la ideea ca definitia ta a corectitudinii este singura care conteaza, vei putea sa vii cu un nou set de reguli si valori care merg mai bine pentru amandoi.2. Spune-i ce ai nevoie

Inloc sa bombani intruna despre cum nu te ajuta niciodata sa pregatesti copiii pentru scoala, incearca "Stiu ca amandoi suntem in graba dimineata, dar am nevoie de ajutorul tau. Crezi ca le-ai putea face tu pachetul in timp ce eu ii imbrac?" Vei avea rezultate mult mai bune in acest fel decat daca esti certareata si arunci cu reprosuri. De asemenea, va veti simti mai mult ca o echipa, luand considerare atat perspectiva ta cat si sentimentele lui, si veti putea gasi moduri de a lucra impreuna.

3. Arata-ti aprecierea

Pentru a primi consideratie in mod corect trebuie sa o oferi - ceea ce inseamna ca, chiar daca nu primest chiar rezultatul dorit, oricum merita putin credit pentru ca a incercat. Punandu-te in locul lui vei ajuta la creerea acelui sentiment de incredere si bunavointa intre voi. Cand simte ca este apreciat, se pun bazele unui flux de generozitate: tu vei castiga dreptul de a cere aprecirea lui, iar el va depune mai mult efort pentru a-ti fi pe plac.

4. Schimba regulile

Ceea ce este corect se schimba pe masura ce se schimba si viata, fie ca ai un copil si trebuie sa veniti cu un program pentru hranirea lui, sau va mutati intr-o casa mai mare ce necesita munca de renovare din partea amandorura. Parte din a fi corect inseamna disponibilitatea de a renegocia regulile relatiei . A revizui ceea ce conteaza in diferite stadii ale vietii mentine ambii parteneri fericiti - si lasa relatia sa creasca o data cu ei.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Mi-e dor de tine
  • person

    "nu lasa loc de regrete..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right