Conceptii gresite privind masturbarea la femei

Conceptii gresite privind masturbarea la femei
  calendar_month        
Exista o mare influenta a modului in care intelegem masturbarea asupra felului in care o practicam. Multe femei au sentimente negative privind aceasta activitate sexuala si se simt vinovate cand o fac. Femeile sunt stresate ca simt dorinta de a se masturba si sunt enervate de frecventa cu care apare. Ca urmare ele nu se masturbeaza atat de mult cat ar fi benefic pentru ele fizic si psihic.

Masturbarea este pentru femei o "necesitate"
Femeile folosesc adesea cuvantul "nevoie" pentru a descrie obiceiurile lor privind masturbarea. Unele femei spun "simt nevoia sa ma masturbez saptamanal" sau "simt nevoia sa ma masturbez zilnic". Folosind acest cuvant, ele incearca sa justifice actul masturbarii: daca nu ar fi nevoite nu s-ar masturba, sau cel putin nu ar face-o atat de des. Acest lucru implica ca nu au de ales.

O femeie daca ar considera ca este un lucru normal sa te masturbezi nu l-ar evita. Ea nu s-ar masturba doar daca ar fi obligata intrucat altfel si-ar iesi din minti din cauza frustrarii sexuale. O femeie care se simte comfortabil facand acest act sexual ar spune "imi place sa ma masturbez zilnic" sau "ma masturbez o data pe saptamana".

Lipsa suportului social si al semenelor
In ciuda revolutiei sexuale, masturbarea la femei este inca considerata tabu. Chiar daca unele cantecele, filme sau spectacole de televiziune mentioneza masturbarea la femei sau utilizarea unui vibrator, acestea nu constituie subiecte prea larg raspandite. Cand Madonna si-a atins organele genitale pe scena, gestul a fost vazut ca fiind obscen, si nu ca pe o etalare in public a unui act sexual normal.

Se pare ca este mai usor de mentionat, atat de catre femei cat si de catre barbati, ca barbatii se masturbeaza, decat sa spui asta despre femei. Acest lucru se datoreaza in parte lipsei argoului necesar pentru a descrie masturbarea feminina. Se stie ca barbatii se masturbeaza. In ceea ce priveste femeile, desi se accepta ca este normal ca si ele sa o faca, nimeni nu se asteapta ca acest lucru sa se intample cu adevarat. Daca o femeie nu stie ca si alte femei se masturbeaza ea se simte putin inclinata sa o faca, sau daca o face se simte vinovata. Chiar daca este in general acceptat sa faci un lucru, te simti mai putin inclinat sa il faci daca esti singurul care procedeaza astfel. Intrucat femeile nu prea vorbesc despre masturbare se presupune ca nu o fac.

Doar femeile singure se masturbeaza
Femeile singure sunt privite reprobativ de catre societate. Majoritatea femeilor refuza sa iasa in public singure. De cate ori ati vazut o femeie singura intr-un restaurant, film sau teatru, si de cate ori un barbat singur?
Este in regula sa nu ai pe cineva, dar toata lumea prefera sa te vada cu un partener. Un barbat singur este acceptat de societate mult mai usor decat o femeie singura. Deoarece nu sunt asa multe femei singure, si doar femeile singure simt nevoia sa se masturbeze, nu exista asa multe femei care se masturbeaza. Aceasta deductie nu este neaparat adevarata. Ea arata insa de ce unele femei nu se masturbeaza. Nu o fac pentru ca au un partener, nu simt ca sunt nevoite sa o faca, sau, daca sunt singure, masturbarea le-ar sublinia statulul de femeie singura. (Daca nu ar fi fost singure, atunci nu ar fi simtit nevoia sa se masturbeze.) Asa ca, in locul masturbarii, prefera sa-si caute un partener. Din aceasta cauza, multe cupluri sunt nefericite si multe femei nesatisfacute sexual.

Masturbare inseamna infidelitate
Intrucat masturbarea este vazuta ca un rezultat al singuratatii unele femei care au parteneri considera ca nu este normal sa o practice. Unele vad masturbarea ca o forma de adulter atunci cand au un partener. In plus, cand ai un partener, se considera ca el iti poate satisface toate dorintele sexuale. In viata reala insa, partenerii, oricat de buni si iubitori ar fi, nu pot satisface dorintele sexuale ale multor femei. Este este important pentru femeile care au un partener sa inteleaga ca este perfect normal sa te masturbezi fara sa te simti vinovata. Partenerul lor si alte femei probabil ca o fac deja.
Daca ai un pertener te masturbezi mai putin
Pentru multe, daca nu chiar pentru toate femeile, frecventa cu care se masturbeaza cand sunt singure, nu ar trebui sa se reduca atunci cand au un partener. Chiar daca in general se crede acest lucru, unele femei vor descoperi ca se masturbeaza mai mult cand au un partener, acesta facandu-le sa obtina o crestere a dorintelor sexuale. Daca ai un partener, nu inseamana ca nu mai poti obtine placere prin masturbare sau ca din cand in cand nu te poti bucura de o placere solitara. Nu inseamna ca iti inseli partenerul daca ai un orgasm singura.
Masturbarea nu e neaparat o activitate sexuala pe care o ai singura poti imparti aceasta placere cu partenerul tau. Multi barbati sunt fericiti cand partenerelor lor se masturbeaza de fata cu ei. Vazand ce miscari foloseste si ce locuri atinge partenera lor, barbatii pot intelege mai bine ce-i place acesteia. Cuplurile, in special cele tinere, care nu doresc o sarcina sau vor sa evite transmiterea bolilor sexuale, gasesc masturbarea ca pe o experienta sexuala fara nici un risc. In timpul cand femeia este insarcinata, ambii parteneri se pot masturba impreuna, atunci cand penetrarea vaginala nu este posibila sau dorita. Masturbarea trebuie sa fie considerata intotdeauna ca fiind o parte normala a unui act sexual.

Sa stie cum sa ajunga la orgasm prin masturbare este important pentru femei pentru ca uneori poate fi necesar sa isi stimuleze clitorisul in timpul penetrarii vaginale pentru a ajunge la orgasm. Multe pozitii sexuale nu ii dau partenerului acces usor catre vulva femeii. El nu poate atinge cu mana vulva, datorita pozitionarii mainilor. Atunci, este pur si simplu mai usor pentru o femeie sa isi stimuleze clitorisul, mai ales ca ea stie cel mai bine de ce stimul are nevoie. Daca o femeie isi stimuleaza clitorisul nu trebuie inteles ca partenerul nu este o persoana buna si atenta, sau ca nu se pricepe la sex. Pur si simplu, femeia isi asuma responsabilitatea pentru placerea ei sexuala.


Partenerul perfect inseamna un sex perfect
Exista momente intr-o relatie cand partenerul tau nu este disponibil pentru sex atunci cand doresti tu, chiar si atunci cand doarme langa tine. Cuplurile se confrunta adesea cu diferente in ceea ce priveste dorinta sexuala sau in ceea ce priveste asteptarile pe care le au de la contactul fizic. Iata de ce, frecvent, femeile se masturbeaza pe ascuns la dus sau in timp ce inca partenerii lor dorm langa ele. Sa te masturbezi cand ai un partener este normal si unei femei nu trebuie sa-i fie rusine cu acest lucru. Este adesea o necesitate. Sa renunti la masturbare si placere sexuala doar ca ai un partener inseamna ca relatia este compromisa, incet, incet, deoarece iti vei invinovati partenerul pentru frustrarile tale sexuale. Cu cat frustrarile sexuale cresc, cu atat creste si frustrarea in relatie. Despartirea sau divortul nu sunt departe.

Femeile sunt mai putin interesate de sex decat barbatii
Desi nu este adevarat, majoritatea oamenilor cred ce femeile au un apetit sexual mai mic decat al barbatilor si ca se gandesc la sex mai putin decat acestia. Societatea infiereaza femeile care isi exprima deschis sexualitatea. Din nefericire, multe femei nu recunosc ca au un apetit sexual mare, deoarece ar fi privite drept usuratice. Acesta este motivul pentru care femeile isi neaga propriile dorinte sexuale si devin introvertite. Desi sub influenta hormonilor dorinta unei femei pentru sex se poate modifica in timp, femeile au acelasi apetit sexual ca si barbatii. Daca o femeie va accepta acest lucru se va simti mult mai bine atunci cand se va masturba.

Impuls sexual scazut
Desi femeile au un apetit sexual mare, nu acesta ar trebui sa fie motivul principal pentru care se masturbeaza, ci simplul fapt ca se simt bine. Daca nu s-ar simti bine, nu ar face-o. Chiar daca nu simti nevoia de a face sex cu partenerul, poti sa-ti oferi placere singura. Faptul ca pre-adolescentele se masturbeaza dovedeste ca nu hormonii sunt motivul pentru care o fac, ci faptul ca astfel se simt bine si se relaxeaza. Nu este nimic rau ca o femeie sa se masturbeze o data pe zi sau de cate ori vrea. Pentru ca mastrutbarea sa fie placuta, nu e neaparat nevoie sa se sfarseasca cu un orgasm. Masturbarea poate implica chiar punerea mainii pe vulva inainte sa adormi, deoarece te simti bine.

Recomandari