Cum il convingi sa-si puna prezervativul

Cum il convingi sa-si puna prezervativul
  calendar_month        
Stim bine rolul prezervativului, dar cum iti convingi partenerul sa-l si puna?

In ziua de astazi, oamenii sunt foarte deschisi uzului de prezervative de tot felul. Insa, de-a lungul timpului, s-a observat ca femeile se plang din ce in ce mai mult de un anumit lucru. In cele mai multe cazuri, femeile sunt cele care sunt lasate sa poarte singure povara si responsabilitatea de a de asigura ca relatia sexuala se va desfasura protejata si fara riscuri. Multi experti in domeniu si feministi sustin ca acest lucru este mult prea nedrept si stresant si ca el poate chiar sa faca sexul sa devina mai putin placut si atragator unei femei.

Daca te aflii intr-o relatie si tu si partenerul tau decideti sa deveniti intimi, veti avea in mod logic nevoie de o metoda contraceptiva . Daca amandoi aveti cunostinte solide despre metodele contraceptive care exista pe piata, atunci nu ar trebui sa aveti probleme cu alegerea uneia dintre ele.

De obicei, problema apare atunci cand vine vorba despre persoana care ar trebui sa fie responsabila de contraceptive. In timp ce pentru femei exista multe optiuni de contraceptive ca pilule, injectii, buretei sau altele, pentru barbati exista doar doua. Acestea sunt vasectomia si prezervativul.

Vasectomia este o metoda foarte rar adoptata pentru ca aceasta operatie chirurgicala este realizata pentru a taia un tub localizat in testicule care este responsabil de eliberarea spermatozoizilor. Pentru majoritatea barbatilor, acest proces este infricosator din cauza ireversibilitatii lui. Alti barbati se tem enorm ca aceasta operatie le va afecta performantele sexuale, astfel ca aproape nimeni nu va recurge la ea.Prin urmare, folosirea prezervativelor este cea mai frecvent folosita metoda de contraceptie. Prezervativul va avea grija sa previna atat o sarcina nedorita prin retinerea spermei in interiorul sau cat si nenumarate boli cu transmitere sexuala. Prezervativul este si cea mai la indemana forma de contraceptie. Totodata, el este si mult mai ieftin in comparatie cu metodele contraceptive feminine.

Acum, problema pe care ne-o punem este sa vedem CUM ii convingem pe barbati sa poarte prezervativul. Unii barbati, atunci cand sunt luati de val pur si simplu nu mai sunt atenti si receptivi la drepturile fundamentale ale femeii si la parerile ei. Este o mentalitate invechita a se considera ca este numai si numai de datoria femeii sa se protejeze de sarcina si boli. Aceasta idee putin misogina porneste de la faptul ca numai femeia este cea care ramane gravida, prin urmare, o sarcina si prevenirea unei sarcini sta numai in responsabilitatea ei.

Un sfat simplu pe care ti-l dam in cazul in care nu iti doresti o sarcina, este sa ii ceri in mod direct si diplomat partenerului sa foloseasca prezervative. Daca el intreaba de ce nu folosesti tu contraceptive feminide, ii spui ca prezervativele sunt mai ieftine si mai sigure si totodata ca nu exista efecte secundare pentru niciunul dintre parteneri, spre deosebire de alte metode contraceptive.

La fel de bine, va puteti programa amandoi la o clinica de planificare familiala si sexuala. Daca eforturile tale esueaza, atunci ar fi cazul sa va reevaluati relatia si daca ea nu se ridica la standardele fiecaruia dintre voi, sa o incheiati. Se stie ca femeile acorda o mare atentie necesitatilor partenerului de viata, insa in egala masura si barbatii ar tebui sa acorde atentie drepturilor si opiniilor femeii.Sexul este si ar trebui sa fie o experienta placuta pentru ambele sexe, nu numai pentru unul dintre ele. Este momentul sa se puna semnul egalitatii in ceea ce priveste viata sexuala si drepturile fiecarei persoane, indiferent ca este vorba despre un barbat sau despre o femeie.

Totodata, folosirea prezervativului este binevenita din mai multe puncte de vedere decat cel al prevenirii unei sarcini. Principalul neajuns al prezervativului este acela ca el poate diminua simtul, insa acest aspect se poate imbunatati considerabil daca amandoi va veti asigura ca ati ales o varianta de prezervativ care sa functioneze bine pentru amandoi. Insa, in cadrul unei relatii, orice problema poate fi solutionata cu ajutorul unei comunicari deschise si sincere.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Ingeri
  • person

    "intrebarea nu e "de ce", intrebarea e "de ce nu""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right