Cum sa-l uit daca inca il mai iubesc?

Cum sa-l uit daca inca il mai iubesc?
  calendar_month        
Incep acest articol cu o concluzie si anume a iubi nu inseamna a suferi.

A iubi este sinonim cu bucuria, cu fericirea.

Suferinta apare cand sentimentul de iubire nu este reciproc.

A iubi nu inseamna a te sacrifica.

A iubi nu inseamna obsesie.

De multe ori sunt confuzii cu privire la aceste sentimente, le lasam sa ne stapaneasca si de multe ori nici nu ne dam seama ca ne fac rau. Ne atasam de suferinta ca o eroina de tragedie greaca, aceasta suferinta ne hraneste, acoperindu-ne un gol.

Acest vid este uitarea de sine si intervine intrebarea de ce sa ne supunem dorintelor celuilalt si sa uitam de propriile dorinte ?

Fiindca in realitate nimanui nu-i place sa sufere, de ce totusi ne complacem in aceasta suferinta ?

Din cauza proastei pareri pe care o avem despre noi. Fiindca credem ca nu meritam mai mult. Fiindca am trait in acest sablon. Si ne-am lasat purtat in acesta. Cunoastem, suntem obisnuite cu aceasta suferinta si nu ne putem imagina ca putem gasi o voluptate in alte lucruri care ne pot face intr-adevar bine. Sora mea imi spunea intr-o zi ca in afara de cazurile patologice nu crede in ipostazele tiran-victima.

Ca adevarata dragoste se traieste altfel, nu cu dezechilibre.

Stiu ca doare si doare tare indiferenta celuilalt. Dar mai stiu ca totul trece si ca de fiecare data cand suntem raniti, viata e atat de plina de lucruri care sa te ajute sa te ridici si sa o iei de la capat.

Si in aceiasi ordine de idei eroarea cea mai mare de evitat este nerabdarea. Este o alta maniera de a-ti face rau singura. Lasa timpul sa isi faca treaba.

Aflam din ce in ce mai mult in ultimul timp ( inclusiv de pe site-ul ele.ro referitor la articolul despre cartea Zonele tale eronate de Dr. Wayne si Dr. Dyer) ca sentimentele se controleaza.

Deci, creierul la treaba !

Dopata de ciocolata, munceste pana nu mai poti, solicita-ti prietenii fara mila, iesi la cinema, danseaza , plangi daca ai chef sa plangi si tine un jurnal al relatiei, analizand avantajele si dezavantajele ,sentimentele, frustrarile, suferinta. Incet-incet, legatura tiranica a dependentei se va sparge.

Ai incredere in tine ! Esti singura care stie ce este cel mai bine pentru tine.

Esti singura care iti determini viata pe care vrei sa o ai.

Ia-ti destinul in mana !
Curaj !
Totul o sa fie bine !

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Loud
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right