Cum sa scrii o scrisoare de dragoste

Cum sa scrii o scrisoare de dragoste
  calendar_month        
In primul rand...
Mai sunt la moda scrisorile de dragoste?

Raspunsul este cu siguranta DA. Pentru ca dragostea nu se invecheste niciodata. Indiferent de forma pe care o imbraca, indiferent de varsta, sex, religie sau nationalitate, dragostea este si va fi un lucru care nu se va demoda niciodata si automat, nici modurile prin care ne exprimam afectiunea nu pot deveni ridicole.

Este adevarat ca societatea evolueaza, este la fel de adevarat ca poate este mai simplu sa trimiti un SMS sau un mail, dar la fel cum o scrisoare oficiala nu este o rusine - ba mai mult, o necessitate (este oricand preferata unui mail, de SMS nici nu incape vorba) - la fel si o scrisoare de dragoste nu poate fi un lucru invechit.

Orice scrisoare de dragoste, pentru a avea efectul dorit, trebuie sa treaca prin fazele unui adevart ritual inainte sa fie inmanata destinatarului. Astfel:

Pentru un aspect frumos si ingrijit, cauta o foaie colorata (in general evita pe cele de o singura culoare - este obositor si inestetic; daca insa esti hotarata sa folosesti una de acest gen, cauta o nuanta pala (culorile aprinse dau o tenta vulgara). O foaie cu un desen in colt poate fi solutia la acesta problema. Poti face chiar tu desenul!

Nu incepe foaia chiar de pe primul rand de sus! Lasa spatiu cam o patrime de pagina, pentru aspect. La fel, lasa margini in parti (aproximativ 3 degete in stanga si 2 in dreapta).

O scrisoare de dragoste presupune multa afectiune, dragoste si cat mai putina rigiditate. Nu incepe cu "Draga X". Incearca mai degraba o inversiune: "Mihai draga" sau, pentru o persoana foarte apropiata nu-ti fie rusine sa incepi cu "Dragostea mea", "Iubitul meu" sau orice alta formula care tie ti se pare potrivita.

Incearca sa scrii cat mai frumos, cat mai ingrijit, arata-i ca intr-adevar ai depus ceva efort pentru a scrie acea scrisoare, ca persoana iubita merita mai mult decat un billet mazgalit pe o foaie rupta din caietul de mate. Un scris - daca nu frumos, macar ingrijit - arata respect pentru acea persoana.

Nu scrie cu creionul! In timp se va sterge. Alege un pix sau o cerneala potrivita; daca o asortezi cu culoarea foii, cu atat mai bine. Sunt permise floricele, inimioare, mici desene care arata afectiune, delicatete si imaginatie. Cu cat scrisoarea esteb mai personalizata, cu atat mai bine. In fond, nu e o declaratie oficiala, nu? Formalitatea (in cazul in care intre voi exista o relatie cel putin de prietenie si egalitate) nu are rost.

Esti liber la idei! Scrie tot ce simti, tot ce gandesti si-ti trece prin minte, atata timp cat eviti urmatoarele subiecte: reprosurile (nu face nici un fel de aluzie la momente neplacute, nici chiar in treacat), vulgaritatile sau comparatiile cu persoane pe care stii ca nu le agreeaza.

Fa scrisoarea cat mai simpla, fara prea multe metafore si comparatii (nu-i pune prea mult imaginatia la incercare). Sinceritatea primeaza.

Incheierea este cum iti doreste inima. Un "A ta,.." sau "Puiul tau" sau pur si simplu numele tau langa o inimioara.

Pentru fete: parfumeaza scrisoarea! Parfumul ramane si el se va gandi cu drag la tine de fiecare data cand o va reciti. Pentru un efect de durata, poti turna o picatura de ceara pe scrisoare si sa parfumezi ceara. Mirosul va tine mai mult.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right