Cum se justifica infidelitatea

Cum se justifica infidelitatea
  calendar_month        
Dragostea si fidelitatea nu sunt sinonime. De acest lucru s-a convins si Pamela Druckerman, autoarea cartii "Lust in Translation: The Rules of Infidelity from Tokyo to Tennessee."

Jurnalista de profesie, scriitoarea a calatorit in jurul lumii pentru a se documenta la fata locului. Astfel, a reusit sa scrie un adevarat studiu sociologic privitor la scuzele folosite de oamenii din intraga lume pentru a-si justifica infidelitatea.

Frica de Dumnezeu nu este o piedica

Una dintre cele mai importante concluzii ale Pamelei Druckerman este aceea ca religiozitatea nu are nimic de-a face cu gradul de fidelitate. Astfel, se pare ca, desi in Africa sunt cele mai religioase comunitati, statele de pe acest continent ocupa un loc fruntas in clasamentul infidelitatii. Potrivit sondajului facut de autoare, 37% din locuitorii Mozambicului avusesera o aventura in ultimele 12 luni. In plus, o parte a evreilor isi justifica infidelitatea citand pasaje biblice despre concubinaj.

86792.jpgNici in Indonezia, una dintre cele mai mari comunitai musulmane, infidelitatea nu este un lucru iesit din comun. O mare parte din femei, desi acoperite cu voaluri, profita de orice moment pentru a le trimite cate un SMS amantilor.

Pentru rusi, infidelitatea e normala

In Rusia, infidelitatea chiar nu este un tabuu. Intr-un sondaj, 40 la suta dintre cei intervievati au spus ca nu considera relatiile extra-maritale ca pe un lucru rau, comparativ cu amercicanii care doar in proportie de 6 la suta se arata atat de permisivi.

Se pare ca in China, pana si barbatii din clasa mijlocie isi permit sa intretina o a doua nevasta. Pentru a demonstra ca isi respecta, totusi, sotia, chinezii obisnuiesc sa isi laude consoartele in fata amantelor. O mentalitate total opusa fata de americani si europeni care se plang cu orice ocazie de cat de prost le merge mariajul.

In Africa de Sud, mai toti barbatii merg la medic vaicarindu-se ca sufera de impotenta. Inainte de a le plange de mila, trebuie sa stiti ca, singura lor problema este ca nu pot avea o intalnire firbinte cu amanta si sa faca sex si cu sotia in aceeasi zi.

Oricat de romantici si senzuali ar fi francezii, in statistici par a fi foarte cuminti. Numai 3,8 la suta dintre barbati si 2% dintre femeile maritate au recunoscut ca au o aventura. Interesant in acesta tara este ca oamanii apreciaza foarte mult senzualitatea. Aceasta calitate o cauta si la liderii politici, cei mai populari fiind cei seducatori. Tocmai de aceea, pentru un politician, a avea o aventura nu reprezinta o lipsa de moralitate, ci, din potriva, ii marestse orgoliul si admiratia electoratului. Se spune ca singurul presedinte francez care nu si-a inselat sotia a fost Charles de Gaulle.

Un secret nu strica niciodata

Ceea ce pare sa apecieze Pamela Druckerman cel mai mult la cultura franceza este atitudinea partenerilor...un fel de nu spui-nu intreb. Este mult mai bine sa nu sti, decat sa treci prin sedinte interminabile de consiliere. De fapt, asta este marea problema a americanilor, constata autoarea. Ei au inceput sa puna atata pret pe comunicare, incat impartasesc absolut totul cu partenerul de viata, simtind nevoia sa recunosca si atunci cand calca stramb. Pe americani ii deranjaza mai mult faptul ca au fost mintiti de iubit, decat ca au fost inselati.

Desi se fereste sa dea sfaturi, autoarea cartii "Lust in Translation: The Rules of Infidelity from Tokyo to Tennessee." considera ca, uneori, este de preferat sa minti, decat sa distrugi o relatie din cauza unei slabiciuni de moment.Recomandari

Newsletter Ele.ro

De ce exista"existenta"?
  • person

    "despre emy"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Metropolis Mini
Shop Ele.rochevron_right