Cum stii ca e timpul sa pui punct relatiei

Cum stii ca e timpul sa pui punct relatiei
  calendar_month        
Sa ma despart sau sa nu ma despart… asta e intrebarea.

Este ciudat felul in care decurge viata, cum permitem oamenilor si situatiilor sa stea in calea visurilor noastre. Corpul ne spune intotdeauna cand o relatie nu este sanatoasa, dar nu il ascultam mereu. De ce? Intuitia noastra striga atat de tare la noi uneori, cu toate astea noi ii intoarcem spatele si ne acoperim urechile.

De ce stai intr-o relatie nefericita?

Nu vreau sa fiu singura.
Vreau sa am pe cineva in viata mea.
Nu vreau sa fac lucruri singura.
Nu vreau sa fiu singura la nesfarsit.
Cum o sa-mi platesc facturile singura?

Intrebarea este: se merita? Ce este mai sanatos? Sa fii intr-o relatie nefericita, sau sa fii singura ? Vreau sa te gandesti bine la acest lucru. Daca esti intr-o relatie nefericita sau nesanatoasa acum cantareste bine lucrurile.Fa o lista de pro si contra pe o foaie de hartie sau la calculator. Daca observi mai multe lucruri in coloana de contra decat in cea de pro, incearca sa afli de ce ramai. Nu ar trebui sa fugi cat mai departe posibil? Stiu ca nu este intotdeauna usor - uneori sunt implicati si copii, sau multe bunuri care trebuie impartite. Alteori pur si simplu nu vrem sa ranim persoana de langa noi, si alegem sa ramanem in relatie si sa ne ranim pe noi insine in schimb.

A iesi dintr-o relatie nesatisfacatoare este la fel ca oricare alte teluri propuse. Mai intai trebuie sa incepi prin a-ti da seama ce vrei de la viata, sa-ti stabilesti telul, apoi sa incepi sa faci pasi, mici sau mari, catre acel scop.

Ce iti doresti de la viata?

Acum ai doua alternative: vrei sa faci aceasta relatie sa mearga (se merita?) sau vrei sa treci mai departe si sa-ti vezi de viata ta? Raspunsul la aceasta intrebare este primul pas pe care trebuie sa-l faci. O data ce ai luat aceasta decizie este timpul sa stabilesti niste scopuri serioase.

Deci incepe prin a pune la punct o lista cu lucrurile care nu iti plac la relatia ta. Ce anume te scoate din minti? Ce te face sa suferi? Cum stii ca aceasta relatie nu este sanatoasa?

O data ce ai terminat lista negativa, este timpul pentru una pozitiva. Ce te face fericita in aceasta relatie. Ce face el ca sa te faca fericita? Ce calitati are? Ce momente placute traiti impreuna?

Ce poti schimba?

Daca lista de pozitive este mai lunga, revino la cea negativa. Uita-te peste ea si vezi ce poti face pentru a transforma acele lucruri din negative in pozitive. Si daca nu poti sa le schimbi, poti trai cu ele? Sunt lucruri minore - de genul: nu pune capacul periutei de dinti, nu spala vasele, nu cere indicatii pe strada etc. - sau sunt lucruri majore peste care nu poti trece? Daca nu poti trece peste ele ar trebui sa te gandesti daca numarul lucrurilor pozitive si negative din relatia ta conteaza, sau calitatea lor.

Uneori, chiar daca eventualele calitati ale unei persoane sunt mult mai numeroase decat defectele, acestea din urma pot fi atat de semnificative incat sa limiteze importanta calitatilor. In astfel de momente, ar trebui sa te gandesti mai bine la a pune punct relatiei actuale si a cauta una care sa te satisfaca cu adevarat.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

VIATA IN ROMANIA
  • person

    "romania de azi-rau ,romania de maine-?"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right