Cuplurile care nu se mai culca ci dorm

Cuplurile care nu se mai culca ci dorm
  calendar_month        
Se trezesc in fiecare dimineata unul langa altul si totusi parca i-ar desparti continente intregi... pentru ca au incetat de mult sa mai faca dragoste. O situatie ce ascunde traume, temeri si dezechilibre.

Exista multe cupluri pentru care a nu face dragoste a devenit o obisnuinta. Dintr-un motiv sau altul au incetat sa se mai atinga, sa se mai doreasca, sa se mai iubeasca cu patima.Un joc dur al destinului care ti se poate intampla chiar si tie. Viata este pana la urma o loterie, n-ai cum sa stii dinainte de evolutia relatiei tale si in ce ungher intunecos si infundat poate ajunge. Exista femei care isi iubesc partenerul din tot sufletul, sunt convinse ca el este sufletul lor pereche si totusi au scos de mult sexul din ecuatie.

Sunt impreuna de cativa ani, locuiesc sub acelasi acoperis, multi dintre ei sunt casatoriti. Dar pur si simplu, se iubesc fara sa mai simta nevoia sa faca dragoste.

Din teama de sex, jena de a aparea goi unul in fata celuilalt sau pur si simplu din lispa libidoului, aceste persoane au inlocuit pasiunea cu o legatura fraterna bazata pe prietenie, stima, complicitate. Multi dintre ei dupa un an sau doi de abstinenta, cer ajutor specialistilor.

Din afara, aceste cupluri nu tradeaza ca ar avea probleme pentru ca intre ei exista aceasta complicitate. Nu se cearta niciodata in public, sunt tandri unul cu altul, par perechea perfecta pe care o intalnesti adesea in vizitele pe la prieteni. Oare cum este posibil sa se ajunga intr-o asemenea stare? Si mai ales, cum se poate ca o relatie sa supravietuiasca fara sex?

Blocaje psihologice, impotenta, complexe oedipiene, multe sunt cauzele lipsei vietii intime a cuplurilor. Apoi ar mai fi si motivele religioase sau culturale. Sunt anumite secte religioase ai caror adepti fac sex numai atunci cand vor sa conceapa un copil.

Majoritatea ignora aceste probleme din cauza rusinii, dar si pentru ca pe primul plan este grija fata de ziua de maine. Sexul devine din ce in ce mai putin important comparat cu celelalte griji cotidiene.

Oricare ar fi motivele pentru care cei doi inceteaza sa se mai atinga, un lucru este cert: aceasta situatie nu este nici pe departe normala si trebuie cautate solutii pentru depasirea ei. Cel mai indicat este sa se apeleze la specialisti. Fara ajutorul lor, nu pot iesi din acest labirint.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

O
  • person

    "traieste clipa"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Sinsay - Body - Roz
Shop Ele.rochevron_right