De ce dor certurile intre parteneri

De ce dor certurile intre parteneri
  calendar_month        
Nu conteaza ceea ce spunem ci cum spunem. Destul de frecvent cand barbatul se simte provocat, atentia i se concentreaza asupra dorintei de a avea dreptate si uita sa mai fie iubitor.
Automat scade capacitatea lui de a comunica pe un ton atent, respectuos si linistitor.

El nu este constient cat de lipsite de afectiune ii suna partenerei spusele lui si cat de jignitoare sunt pentru ea. In asemenea momente, o simpla divergenta ii poate parea femeii o critica aspra; o simpla cerere se transforma intr-un ordin.

Fireste ca femeia in acest caz va tinde sa se opuna abordarii lipsite de afectiune si cearta va incepe.

Barbatul isi raneste inconstient partenera vorbind intr-o maniera necontrolata si apoi continua sa-i explice de ce n-ar trebui ea sa se supere.El presupune ca ea se opune continutului vorbelor sale cand de fapt ce o deranjeaza este lipsa de afectiune din vorbele barbatului. Cand barbatul neglijeaza sa-i respecte sentimentele femeii, le neaga valabilitatea si le sporeste durerea.

Lui ii este greu sa inteleaga durerea de acest fel deoarece el nu este asa sensibil la comentarii.

Ce ii doare pe barbati, este tonul respingator si refractar pe care il abordeaza femeile in timpul certei.

Femeile initiaza si amplifica discutiile, exprimandu-si parerile si dand sfaturi care nu le-au fost cerute. Cand femeia neglijeaza sa-si tempereze aprecierile negative prin mesaje de incredere si acceptare, barbatul reactioneaza negativ, lasand-o nedumerita. Ea nu-si da seama cat de dureroasa este pentru el neincrederea ei.

Pentru a evita certurile este important sa ne amintim ca celalalt nu obiecteaza la ceea ce spunem ci la cum o spunem. Este nevoie de doi pentru o cearta, si de unul singur pentru a-i pune capat.

Cel mai bun mod de a opri o cearta este sa o inabusiti din timp, sa va acordati timp de reflectat asupra problemei si sa va asumati responsabilitatea spuselor voastre. Discutati dupa aceea cu afectiune si respect.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right