De ce insala barbatii?

De ce insala barbatii?
  calendar_month        
M-am lovit de atat de multe ori de aceasta intrebare incat m-am decis sa incerc sa-i dau un raspuns... in masura in care pot. Deci consider ca ce-l mai potrivit ar fi sa-i intreb chiar pe ei, barbatii, de ce sunt infideli. Mi s-a replicat ca fac discriminari. Bine, bine, nimic de zis, si femeile insala , ca doar si noi suntem oameni, dar aceasta este intrebarea unei femei, deci eu vreau sa stiu de ce ei, barbatii, simt nevoia sa fie infideli.

Si nu, nu ma bazez pe stereotipuri sau mai stiu eu ce basme ale lumii moderne. Un studiu recent atesta faptul ca unul din trei barbati (cel putin din cei care nu s-au temut sa spuna adevarul) a inselat , cel putin o data in viata lui, si in marea majoritate a cazurilor, sotiile lor nu vor afla niciodata. Putin cam mult, zic eu.

Dar care sunt motivele principale pentru care barbatii insala?

Sa fie doar sex? Femeile inseala pentru diferite motive: singuratate, compasiune, romantism, securitate, insatisfactie emotionala, si, bine-nteles sex. Dar sa fie barbatii chiar atat de simpli? Totusi, hai sa le dam ceva mai mult credit. Nu, chiar si pentru barbati, indifelitatea este mai complexa de atat. In studiul amintit mai sus, 92% dintre barbati sustin ca nu au facut-o doar pentru sex. Majoritatea au acuzat o distantare emotionala, o anumita insatisfactie in cuplu aparuta o data cu absenta comunicarii si a apropierii intime. Si barbatii sunt fiinte emotionale, fie ca o recunosc si o arata sau nu.

Sigur, motivul cel mai evident, cel putin la suprafata, ramane sexul.

Insa, comportamentul sexual, dorinta de a avea un nou partener, de a experimenta lucruri noi, are adesea motivatii mult mai adanci decat am putea crede. Pentru ca barbatilor le este destul de greu sa isi exprime sentimentele fara a se simti oarecum demasculinizati, vad in activitatile sexuale promiscue sau extraconjugale , o metoda de refulare. Dintre cele mai comune motive invocate putem enumera evitarea intimitatii, o criza a varstei de mijloc si dorinta de a-si retrai tineretea pierduta sau o casatorie nefericita. Oricum ai da-o adevarul este ca infidelitatea trage un semnal clar de alarma: ceva in relatie nu merge asa cum trebuie, fie ca este vorba de o lipsa a comunicarii sau probleme mult mai grave, iar amandoi ar trebui sa depuna efortul necesar pentru a rezolva aceste probleme… sau pur si simplu sa renunte la relatie.

Si nu, nu incerc acum sa le iau partea barbatilor si sa le gasesc scuze pentru escapadele lor extraconjugale. Dar sunt de parere ca problema este mult mai complexa decat pare la prima vedere si, daca doi oameni au hotarat sa porneasca impreuna pe un drum atunci ar trebui sa faca tot posibilul sa ajunga impreuna la destinatie. Si asta inseamna in primul rand a nu astepta ca unul din ei sa calce stramb pentru a-si da seama ca ceva nu merge asa cum trebuie. Pentru ca atunci cand doi oameni se iubesc cu adevarat si fiecare dintre ei este atent la sentimentele celuilalt, la dorintele si nevoile lui, infidelitatea nu-si are locul.

Click pe imagine pentru a afla chiar de la un barbat, care sunt motivele infidelitatii sexului puternic.Recomandari

Newsletter Ele.ro

just
  • person

    ""ce nu te doboara,te face mai puternic.""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right