Diferenta de varsta conteaza?

Diferenta de varsta conteaza?
  calendar_month        
Esti pe peunctul de a te avanta intr-o relatie cu cineva mai in varsta sau mai tanar decat tine? Ei bine, in primul rand nu mai pleca urechea la cei ce-ti spun ca ar fi mai bine sa iesi cu cineva de varsta ta. Varsta apropiata nu garanteaza si sincronizarea in relatie.

Momentul in care esti gata "sa te asezi" depinde in primul rand de ceea ce ai devenit - personalitatea ta, expectantele si valorile tale. Iar, in timp ce varsta ar putea fi un criteriu, exista numeroase exceptii.

Acum daca amandoi aveti peste 25 de ani, iar diferenta de varsta este de 5 ani sau mai putin, nu as mai sta pe ganduri. Chiar si o diferenta de 10 ani poate fi ok, mai ales daca sunteti mai in varsta. Cu cat inaintezi mai mult in ani, cu atat mai putin importanta devine diferenta de varsta. Aceasta este resimtita mult mai putin daca tu ai 40 si el 30, decat daca tu ai 30 si el 20. Cu toate acestea, trebuie sa te pregatesti pentru anumite probleme. Iata care ar fi unele din acestea.

Problema nr. 1 - Copiii

Prima problema, si cea mai evidenta, o reprezinta copiii. Daca tu ai 35 si el 25 si crezi ca e timpul pentru un copil, va fi el oare pregatit inainte ca tie sa-ti sune ceasul biologic? Din fericire, in ziua de azi ai alternative cum ar fi adoptia sau conservarea oualor, dar aceste subiecte aduc cu ele si multe probleme si dificultati in cupluri. Deci trebuie sa vorbiti despre asta si sa veniti cu niste solutii.

58813.jpg

Problema nr. 2 - Esti in postura invatacelului

Daca tu esti mai tanara, atunci esti in rolul copilului ce mai are de invatat. Din moment ce el a trait mai mult, este foarte probabil (si firesc ar fi sa fie asa) ca are o experienta mai mare de viata deci stie mai multe. Puterea este automat de partea lui, iar tu ai o tendinta de a-l vedea ca pe un parinte sau profesor. Cineva de care sa te ascuzi daca nu ai fost "cuminte". Poti simti chiar ca nu te poti distra de teama sa nu pari imatura.

Problema nr. 3 - Ai mai multa experienta

Acum, daca tu este partea mai matura in relatie, lipsa de experienta si intelepciune a partenerului tau poate fi frustranta pentru tine. Tu ai trecut deja prin toate acele lucruri cu care el inca se mai lupta, si unii oameni chiar nu vor sa se intoarca pentru runda a doua. Probabil si castigi mai mult deci, inca o data, puterea este in favoarea ta. Deciziile majore vor fi si ele, probabil, lasate in grija ta, si uneori ar fi chiar dragut daca nu ar trebui sa cari singura toate greutatile. Oricat de puternica ai fi parca ai nevoie si de un suport din partea unui barbat matur.

Vestea buna, totusi, este ca acest tip de relatii sunt destul de comune in ziua de azi, si nu va trebui sa te confrunti cu atat de multe dezaprobari din exterior. Pana la urma fiecare om este diferit si meriti totusi sa oferi o sansa unei astfel de relatii. Cine stie, poti descoperi ceva cu adevarat minunat.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Marturisirea
  • person

    "nu va luati dupa aparente.."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right