Dorinte de Valentine`s Day

Dorinte de Valentine`s Day
  calendar_month        
M-am gandit sa scriu un articol de Valentine`s Day. Desi nu sunt o fana a acestei celebrari imprumutate, iubirea este subiectul meu preferat. Si pana la urma de ce n-ar fi? E probabil singurul moment in care vedem suferinta ca pe o usoara adiere a primaverii intr-un suflet uscat de frunzele unei toamne tarzii.

In incercarea mea de a cuprinde cat mai multa iubire pentru a da un plus de veridicitate articolului, am coborat printre pamanteni si mi-am intrebat colegele de ce au ele nevoie pentru a se indragosti?

Mi-am imbogatit cunostiintele cu urmatoarele: o cutiuta pentru provocari, o masina a timpului pentru momentele grele de asteptare, o plimbare prin Cismigiu la 12 noaptea, o sticla de vin intr-un peisaj citadin si asteptarea infrigurata a unei ferestre pe mess.

La intrebarea: "De ce ai nevoie pentru o zi de iubire perfecta?" mi s-au adus urmatoarele lamuriri: de o privire, de un suras atunci cand te sufoci de atat dor, de un sarut furat atunci cand te astepti mai putin, de o clipa de emotii puternice atunci cand treci pe langa el si n-ai curajul sa-i spui un "buna"!Lucrurile s-au complicat putin la intrebarea: "Ce esti in stare sa faci pentru persoana iubita?". S-a ajuns la un bilet de avion ce traverseaza oceanul, la un suport de laptop in locul unei mese improvizate din lemn si la un taxi in miez de noapte in capatul celalalt al Bucurestiului. Deja m-am pierdut. Partea cu avionul am inteles-o, tipul respectiv era din alta tara, dar cu laptopul ce e? Aaa, e ziua lui si ii vine greu sa construiasca in max camere pentru cladiri, la un laptop asezat pe o bucata de lemn. Totul e clar acum.

Si pana la urma cu Valentine`s Day ce e? Avem nevoie doar de o zi pentru a celebra ce simtim zilnic? Se pare ca da. Si daca tot o facem, haideti sa o facem cu stil. Am incercat sa aflu cum ar fi o zi "valentina" perfecta! De la locatii exotice, prin tarile calde, s-a ajuns la o ora uitata intr-un parc, seara tarziu. Se pare ca nu avem nevoie de multe pregatiri pentru celebrarea unui moment iubit si indragostit. E nevoie doar de o banca intr-un parc ales aleatoriu, de un trandrafir rosu fara spini si un suflet cald menit sa iti incalzeasca simturile atunci cand gradele celsius se incapataneaza sa le inghete.

Si pana la urma ce ne dorim in aceasta zi magica? Daca as spune ca iubire si atat, probabil ca mi s-ar spune ca sunt modesta. Dar...nu e oare cel mai important lucru? Un ceas opreste timpul, o bijuterie rugineste soarele, o floare ofileste vremelnic... avem nevoie de astfel de dovezi perene pentru a celebra o zi a iubirii? Cred ca da. O stim cu totii.

Probabil va intrebati cum vad eu o zi indragostita perfecta? Pai as avea nevoie de urmatoarele: un ceasornicar care sa repare timpul, un trandafir presat intr-o carte veche din bibloteca, un pahar de vin...neaparat alb si o cutie modesta in care sa-mi ingrop gandurile. Aaa, si sa nu uit: un taxi personal care sa ma plimbe prin Cismigiu in noapte. Suficient pentru a crea un valentin perfect. Nu cer chiar atat de mult, nu?

Tu ce iti doresti de Ziua Indragostitilor?
Recomandari