Dragostea neconditionata

Dragostea neconditionata
  calendar_month        
Dragostea neconditionata se daruieste fara nici un fel de asteptari, sperante, limitari sau alte lucruri asemenea. Cu alte cuvinte, atunci cand iubesti neconditionat, o faci fara sa te astepti sa primesti la fel inapoi, fara sa pui restrictii sau conditii si fara sa stabilesti niste parametri: cand, unde si cum sa simti, sa te manifesti si sa iubesti. Sunt multe exemple de iubire neconditionata: intre partenerii unui cuplu, intre parinti si copii, intre prieteni.

Cel mai important factor al acestui gen de iubire este ca e complet lipsita de restrictii si asteptari.

Cand oferi o dragoste neconditionata este important sa stii ca nu trebuie sa te astepti ca aceasta sa fie reciproca. Tu dai pur si simplu si daca e sa primesti raspuns, cu atat mai bine dar nu trebuie sa iti faci un scop din asta. Un exemplu de acest gen este dragostea unui parinte pentru fiul sau. Acesta il iubeste neconditionat si chiar daca reciproca nu este valabila, dragostea tot va exista si va dura de acum si pana in veci.

Iubirea neconditionata poate sa se reverse asupra unei persoane care nu are niciun fel de sentiment de acest fel. In pofida acestui fapt, tu vei continua sa iubesti cu aceeasi ardoare si vei face tot posibilul sa-l faci fericit pe destinatarul dragostei tale.Iubirea neconditionata exista fara restrictii si limitari. Aceste sentimente vor indura orice greseala si orice infractiune savarsita impotriva ei. Astfel, aceasta nu este folosita pentru a controla cealalta persoana, pentru a-i limita actiunile si pentru a-i schimba starile.

Atunci cand spui cuiva ca nu-l mai iubesti daca nu face ce vrei tu, nu ii arati o iubire adevarata si asta pentru ca aceasta nu se foloseste in arta manipularii si a santajului.

Aceia care simt sentimente reale de iubire pentru cineva, vor intotdeauna ce e mai bun pentru acesta si ii dau libertatea sa caute fericirea. Aceste persoane au capacitatea de a intelege ca celalalt este liber sa aleaga si sa hotarasca singur ce il face fericit si ce ii aduce implinirea sufleteasca. Trebuie sa fie lasat singur sa gaseasca oportunitatiile si sa castige experienta si chiar daca stii ca se poate sa greseasca nu trebuie sa-l judeci ci sa fii langa el cand trebuie sa suporte conseciintele.

Cand iubesti cu adevarat il pui pe celalalt mai presus de orice, chiar mai presus de propria persoana. Nu trebuie sa te astepti sa primesti inapoi si nici nu trebuie sa-l limitezi pe celalalt. Trebuie sa dai si atat.

Nu sunt multe persoane care pot iubi neconditionat, in ultimul timp sunt din ce in ce mai rare cazurile. Dar, daca traiesti o astfel de dragoste, ai grija de ea si hranest-o cum se cuvine.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right