E mereu vina ta!... Sau nu?

E mereu vina ta!... Sau nu?
  calendar_month        
Tu nu speli niciodata vasele!, Ai fi putut sa te gandesti si tu la asta!: aceste critici iti otravesc viata de cuplu?

Uneori nu ne putem abtine de la reprosuri. Intelege mecanismul vinovatiei si adopta sfaturile specialistilor, pentru a nu-ti distruge viata de cuplu.

De ce facem reprosuri?

In viata de cuplu, reprosurile sunt dificil de evitat, fie ca le facem sau le primim.

Culpabilizarea este practic fireasca atunci cand ne traim viata impreuna. Important este sa fim cat mai diplomati si sa facem reprosuri cu zgarcenie.

Reprosurile, o tendinta feminina

Este adevarat ca femeile au tendinta sa faca cele mai multe reprosuri , deseori pentru ca suntem prea idealiste si prea exigente cu noi si cu ceilalti.

Insa tendinta de a reprosa a femeilor isi are radacina si in evolutia rolului femeii in societate in acesti ultimi ani.

Femeile au deveni foarte performante, doritoare sa-i egaleze pe barbati in toate domeniile, iar orgoliul barbatilor are de suferit un pic. Mai ales cand li se spune ce sa faca!Cauza? Femeia surmenata!

Noile roluri ale femeii in societate sunt deci cheia problemei. Femeia citadina vrea sa fie astazi prietena, patroana, femeie si mama de familie. Nu e de mirare ca oboseala isi pune amprenta asupra relatiilor de cuplu.

Intre serviciu, cumparaturi, obligatii sociale si casa, numeroase femei se simt surmenate. Cel mai simplu e sa dai vina pe partener: de ce nu face aia, de ce nu ajuta, de ce nu anticipeaza unele lucruri etc. Pe scurt, le reprosam ca nu sunt ca noi. Este normal?

Pastrarea virilitatii

Care mai e rolul barbatului in aceasta societate in care femeia isi asuma toate rolurile? Si-a pastrat el statutul de cap al familiei sau i l-a cedat sotiei sale?

In ciuda schimbarii mentalitatilor, barbatul considera in continuare ca femeia se afla sub aripa sa protectoare. El are nevoie sa se simta cuceritor, dar daca femeia sa cucereste tot in calea ei, lui ce-i mai ramane de facut?

De aceea, si barbatul devine tentat sa faca reprosuri. Reprosurile facute in general de barbati sunt de natura sexuala.

Dintr-o data, totul se transforma intr-un cerc vicios: femeia, surmenata, ii reproseaza sotului ca nu se implica destul. Se instaleaza starea de conflict.

Cum barbatul trece mai usor peste certuri, el ii va cere nevestei sale sa faca dragoste. Femeia se considera neinteleasa, neascultata, si refuza raporturile sexuale. Si acesta este inceputul sfarsitului...

Recomandari

Newsletter Ele.ro

sinceritatea virtuala
  • person

    "....expulzati in anonimat...."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right