Efectele alcoolului asupra performantelor sexuale

Efectele alcoolului asupra performantelor sexuale
  calendar_month        
Sunt multe idei preconcepute legate de alcool si de viata sexuala. Una dintre aceste idei este aceea ca alcoolul este un stimulent si poate mari performanta sexuala. In realitate, alcoolul este un inhibator al sistemului nervos. Astfel, alcoolul amorteste terminatiile nervoase din zona genitala atat in cazul barbatilor cat si al femeilor, ceea ce duce o scadere a intensitatii orgasmului.

Stiati ca
Alcoolul amorteste terminatiile nervoase ale organelor genitale, atat la barbati cat si la femei;
Alcoolul scade lubrifierea vaginului si poate duce la raporturi sexuale dureroase;
Alcoolul afecteaza procesele cognitive ale creierului;
Alcoolul poate potenta asteptarile unei persoane, scazand totusi dorinta si satisfactia;
Alcoolul scade concentratia de hormoni din organism si poate duce la aparitia unor diformitati fizice?


Tulburarile erectile determinate de alcool la barbati pot fi frustrante pentru ambii parteneri, si, de ce sa nu recunoastem, relatia poate deveni in scurt timp plictisitoare.

Efectul negativ asupra sistemului nervos poate duce la o stare de somnolenta sau lesin. Acest lucru poate fi stanjenitor sau chiar periculos in unele cazuri, in functie de locatie si de anturaj.

Alcoolul scade gradul de lubrifiere la femei si poate duce la raporturi sexuale dureroase si, uneori, chiar periculoase. Poate determina de asemenea disfunctii si infertilitate, in cazul consumului de alcool pe termen lung. In cazul barbatilor, poate atrofia testiculele daca se consuma cantitati insemnate de alcool pe o perioada indelungata.

Alcoolul poate determina disfunctii erectile pe termen scurt si pe termen lung (in cazuri cronice). Daca aveti un interes scazut pentru relatii sexuale si in acelasi timp consumati alcool, incercati sa renuntati la bautura pentru 3 sau 4 saptamani si veti vedea ca problemele se rezolva de la sine.

Sa luam un caz ipotetic: daca Ministerul Sanatatii ar publica un studiu care ar afirma ca broccoli, consumat in cantitati mari, ar duce la sterilitate, probleme de menstruatie, atrofierea testiculelor sau ar duce la relatii sexuale dureroase si tulburari de erectie, ar avea cineva probleme in a renunta la acest produs? De ce ar trebui sa fie altfel in cazul alcoolului?

Alcoolul afecteaza procesele cognitive ale creierului. Daca in mod normal va protejati in cazul unui contact sexual atunci cand sunteti treaz, alcoolul va poate influenta negativ judecata, punandu-va sanatatea in primejdie. Daca alcoolul afecteaza rationamentul, va puteti pune in situatia de a va intoarce acasa cu un partener pe care in mod obisnuit l-ati evita. De asemenea, puteti risca sa va intoarceti acasa cu un partener pe care nu-l cunoasteti sau, mai rau, sa va treziti langa o persoana necunoscuta, intr-un loc care nu va este familiar.

Poate parea exagerat dar am auzit astfel de povesti de nenumarate ori de la persoane care consuma alcool sau droguri. Sa va protejati in orice situatie si nu uitati: sexul protejat presupune mai mult decat folosirea unui prezervativ.

Alcoolul este des folosit de catre oamenii nesiguri pentru a-si ascunde anxietatea. Alcoolul da un fals sentiment de siguranta, facandu-i pe acestia sa creada ca sunt atractivi pentru sexul opus.

Alcoolul poate potenta asteptarile unei persoane reducand in acelasi timp dorinta si satisfactia. Contrar parerii generale, alcoolul nu este un afrodisiac, desi reduce inhibitia. Oricum, alcoolul creste durata necesara pentru trezirea apetitului sexual.In concluzie, alcoolul reduce nivelul hormonilor si afecteaza in mod negativ sistemul imunitar. Alcoolul scade nivelul testosteronului la barbati, reducand astfel apetitul sexual, ducand in final la reducerea cantitatii de sperma si la impotenta. De asemenea, odata cu scaderea nivelului testosteronului, pot aparea caracteristici feminine la barbati dezvoltati in mod normal.

Recomandari