Ejacularea feminina - adevar sau mit?

Ejacularea feminina - adevar sau mit?
  calendar_month        
Ejacularea feminina ? exista sau nu? Din datele existente pana acum, stim ca unele femei ejaculeaza in timpul orgasmului, in special in timpul unui orgasm prin stimularea punctului G, desi unele ejaculeaza si in urma stimularii clitoridiene.


Responsabile: glandele Skene


Aparent, raspunzatoare pentru aceasta sunt glandele Skene ? in timpul stimularii punctului G acestea fiind practic ?mulse? (o evidenta in plus ce sustine teoria ca, cel putin pentru unele femei, glandele Skene sunt cele raspunzatoare pentru faimosul punct G). O alta explicatie pentru numarul mic de femei ce experimenteaza ejacularea ar fi ca, femeile sunt excitate sexual in atat de multe moduri incat numai o parte mica din ele stimuleaza zona glandulara care induce acest tip de orgasm cu ejaculare.


Masturbarea: cea mai usoara cale


Pe tot felul de forumuri exista o sumedenie de discutii pe baza subiectului ejacularii feminine . Atat femeile cat si barbatii impartasesc o varietate de puncte de vedere: unora le place, altii inca incearca, si mai sunt si cei care nici nu vor sa auda despre asta. Majoritatea celor ce au experimentat ejacularea prin stimularea punctului G sugereaza ca cel mai bine este sa incerci intai de una singura, atunci cand nu exista inhibitii, si pentru ca in felul asta se evita situatiile stanjenitoare.


Iar asta pentru ca fluidul ce este eliberat din glandele ce inconjoara deschizatura uretrei are o compozitie pare sa fie o cantitate mica, alterata chimic, de urina amestecata cu fluid glandular, foarte asemanator cu lichidul eliberat de barbat atunci cand ii este stimulata prostata, in timpul sexului. Nu miroase a urina totusi, si nici nu pateaza ca aceasta. Daca insa nu esti sigura, foloseste un prosop alb sau un servetel pentru a putea studia fluidul in cazul in care se intampla. Uneori, in timpul ejacularii, acesta tasneste pur si simplu afara, alteori sunt doar cateva picaturi care se scurg usor in afara vaginului. Cantitativ, pot fi de la doar cateva picaturi la o ceasca de lichid.


Exercitiile Kegel si ejacularea feminina


Ejacularea feminina nu are insa nici o legatura cu urinarea. Totusi este posibil, dar nu foarte probabil, ca femeile sa urineze in timpul penetrarii din actul sexual, mai ales daca muschii podelei pelviene au fost slabiti in urma sarcinii. Aceasta problema poate fi rezolvata cu ajutorul exercitiilor Kegel, care intaresc acesti muschi.


Daca nu ai experimentat niciodata ejacularea pana acum, nu inseamna ca esti mai putin femeie decat cele care au facut-o. Noi femeile suntem norocoase sa putem atinge orgasmul prin diferite tehnici de excitare, si este normal sa primim mai multa placere din unele metode decat din altele.


Fiecare avem propria identitate sexuala. Daca nu ejaculezi, nu te chinui prea mult, si mai ales nu in detrimentul placerii tale sexuale. Pana la urma, daca ejaculezi numai cateva picaturi, ar putea fi destul de dificil sa faci diferenta intre acestea si lubrifierea obisnuita.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Cum sa fii frumoasa
  • person

    "a iubi este magic... a fi iubit este magie!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right