Esti pregatita pentru casatorie?

Esti pregatita pentru casatorie?
  calendar_month        
Casatoria este unul dintre momentele cele mai importante din viata unei femei. Nu toata lumea este insa pregatita oricand pentru casatorie . Cum poti stii ca esti pregatita?

O relatie pe termen lung nu trebuie sa fie oficializata cu o casatorie doar pentru ca a rezistat pana acum. Cele mai reusite casnicii sunt cele in care amandoi partenerii au maturitate emotionala si sunt pregatiti pentru toate responsabilitatile pe care le implica acest pas. Afla care sunt cele cinci intrebari pe care trebuie sa ti le pui inainte de a face pasul cel mare.

De ce ai spus "Da"?

Singurul raspuns valabil la aceasta intrebare este "Pentru ca il iubesc si vreau sa-mi petrec restul vietii alaturi de el". Daca ai un alt raspuns, motivele pentru care te casatoresti nu sunt cele mai bune si relatia ar putea sa nu reziste prea mult.

Daca ai acceptat cererea in casatorie doar pentru ca partenerul a insistat foarte mult, nu esti cu adevarat pregatita pentru casnicie. Tine cont de faptul ca oficializarea relatiei nu va rezolva nicio problema care exista deja intre voi.

Aveti planuri pe termen lung?

Nunta este un moment in care iti sarbatoresti relatia alaturi de prieteni si familie, dar planurile de viitor nu trebuie ignorate in favoarea pregatirilor pentru o singura zi.

Dincolo de luna de miere , ai stabilit alaturi de partener planuri pentru viitorul vostru in doi? Tine cont de faptul ca o casnicie are nevoie de mai mult timp pentru planificare si compromis decat o nunta.

Aveti aceleasi prioritati?

Compatibilitatea intre parteneri este uneori foarte importanta, iar o casatorie nu poate supravietui doar daca este bazata doar pe dragoste. Tine cont de faptul ca prioritatile comune va ofera un punct de pornire important in casnicie.

Aveti aceleasi dorinte cu privire la copii si la modul de viata? Cu cat sunt mai multe, valorile comune creeaza o legatura emotionala mai puternica intr-o casnicie. Discuta din timp cu partenerul despre lucrurile importante pe care ti le doresti in viata ta, pentru a nu descoperi ca la finalul lunii de miere sunteti doi straini.

Ai indoieli?

Daca ai indoieli, nu ar trebui sa faci acest pas spun expertii si multe femei divortate. Anxietatea este un sentiment normal, deoarece casatoria este un moment atat de important in viata. Daca insa indoielile te macina constant, probabil nu esti inca pregatita pentru casatorie.

Cand nu esti sigura ca ai ales corect partenerul sau alte dubii te impiedica sa vezi un viitor fericit alaturi de partener, poti lua decizia de a amana nunta, pentru a clarifica aceste probleme in timp util.

Sunteti amandoi maturi emotional?

O casnicie fericita este rareori rezultatul norocului. Pentru cele mai multe casatorii, fericirea este rezultatul alegerii corecte a partenerului, dar depinde si de maturitatea emotionala a fiecaruia.

Actul si verighetele nu vor imbunatati cu nimic relatia. Lucrurile vor evolua si fiecare va fi obligat sa puna relatia de cuplu pe locul fruntas in lista de prioritati pentru succesul casniciei.


Autor: Elena Radulescu

Recomandari