Evita rutina in si in afara dormitorului

Evita rutina in si in afara dormitorului
  calendar_month        
Weekendul trecut am avut ocazia sa vad ceva care m-a pus pe ganduri: mama mea i-a propus tatalui meu sa joace table, iar raspunsul lui a fost: 'acum, la ora asta? Dar incepe filmul!'

Raspunsul lui m-a frapat - de ce ai trai viata altor oameni pe un ecran al televizorului in loc sa-ti traiesti propria viata? Oare chiar atat de putina valoare mai punem pe timpul petrecut cu cei dragi incat preferam sa amortim ore intregi in fata televizorului intr-o zi de sambata?

Evident, i-am impartasit aceste ganduri tatalui meu si se pare ca m-a ascultat: mama mea a obtinut ce si-a dorit, iar parintii mei au petrecut cateva partide de table impreuna.

Date night

Sunt sigura ca aceasta problema nu se regaseste numai in familia mea. Poate dupa 30 de ani de casnicie nu ar fi un lucru chiar atat de iesit din comun, dar ceea ce ma socheaza este ca observ aceeasi atitudine si in cuplurile tinere: seri intregi petrecute impreuna in fata televizorului (in cel mai bun caz), zile petrecute in camere diferite, la computere diferite, interactiune minima…

Am tot vorbit despre cat de important este sa petreci timp si departe de el, sa iesi cu prietenele iar el cu baietii, dar la fel de important este si acel "date night". Adica macar o seara pe saptamana in care cei doi sa iasa in oras, sa faca ceva impreuna, sa merga intr-un parc, la un restaurant, la un concert, sau la un picnic in afara orasului.

Evitati monotonia

La fel de important insa este si sa incercati mereu sa faceti lucruri noi. Chiar daca ati iesi in fiecare sera in oras, daca mergeti in acelasi bar si va asezati mereu la aceeasi masa, lucrurile, inevitabil, vor deveni monotone.

Tinerii de astazi sa nu mai ies din mentalitatea de "bar/clubbin". Sigur, e ok, se numeste socializare, dar sunt atatea alte lucruri pe care cuplurile le pot face impreuna - pot sa iasa cu prietenii la un volei langa un lac, sa merga la ping-pong/tennis, sa stea pe patura in parc (da, acum avem voie), sa mearga la concerte, la teatru, la film, la diferitele evenimente culturale, sportive si nu numai organizate pentru ei, sa se plimbe cu bicicleta dimineata devreme pentru a prinde rasaritul impreuna, sa participe la cursuri de dans etc. etc. etc.

Experientele va aduc mai aproape

Posibilitatile sunt infinite si cu cat doua persoane traiesc mai multe experiente impreuna cu atat mai conectate vor fi. Pentru ca in aceste experiente se evidentiaza cel mai mult caracterul celor doi indragostiti, ajutandu-i sa se cunoasca mai bine si sa isi construiasca amintirile impreuna. In plus, activitatea previne monotonia in cuplu, iar rutina trebuie evitata nu numai in dormitor ci si in afara lui.

De ce suntem gata sa muncim zece ore pe zi pentru a avansa in cariera dar nu depunem minim de efort pentru a mentine si a creste o relatie? Poate este timpul sa punem telecomanda televizorului jos si sa ne indreptam atentia catre cel de langa noi. In definitiv, oamenii sunt facuti sa traiasca in doi.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Putina politica fara fonduri europene
  • person

    "detalii la www.fondurile-structurale.com"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right