Exista iubire fara "varsta"?

Exista iubire fara "varsta"?
  calendar_month        
Da, poate exista iubire in situatia data. Da, cred ca o astfel de relatie este unica si savuroasa. Nu exista retete in iubire. Daca partenerii reusesc sa treaca peste tabu-uri au toate sansele sa fie fericiti impreuna.

Ce ne incomodeaza de fapt intr-o astfel de relatie?

Gura lumii, nu? Care cum se traduce? Etica, morala... integritate. Cat de mult timp poate dainui o astfel de iubire?

Nu depinde de diferenta de varsta, ci de cat de multe lucruri au cei doi in comun si de modul cum evolueaza amandoi in timp. Virsta nu este un criteriu semnificativ. Nu se masoara in grade, cum nici dragostea nu se masoara in procente. As putea spune ca viata nu are limite, nu are ani, ci doar modalitati particulare de abordare.

Iubirea se naste cu un suris, creste cu un sarut si continua, dezvoltindu-se cu intelepciune, rabdare si frumusete sufleteasca.

Probleme apar intr-adevar cand sunt diferente mari de educatie si de viziune asupra vietii, nu cand este diferenta de varsta. Cel mai important lucru in viata este: cat traim sa "iubim activ". Este o celebra expresie folosita de Constantin Noica: " Atata vreme cat "iubim activ", ramanem tineri pana la adanci batraneti", indiferent de diferenta de varsta dintre parteneri.

Faptul asta ne "recicleaza" hormonii si ne mentine tineri la trup, la psihic si la minte.

Sint convinsa ca atita timp cit un cuplu stie sa-si traiasca viata frumos nu conteaza deloc diferenta de virsta.

De fapt, sa va spun de la ce am pornit acest subiect.M-am jucat putin cu prietenii mei, intrebandu-i daca pentru o relatie de lunga durata ar prefera ca partenera lor sa fie mai mica ori de aceeasi virsta cu ei s-au, dimpotriva, si-ar dori alaturi o femeie matura, implinita... Inclusiv argumente. De ce? Argumentele au fost variate.

Dar pe tema asta astept si barbati pe forum!

Recomandari