Femeile au memorie autobiografica superioara barbatilor

Femeile au memorie autobiografica superioara barbatilor
  calendar_month        
O echipa de psihologi a testat un grup de femei si barbati pentru a stabili abilitatea lor de a-si aminti si recunoaste fotografii elocvente pentru ei, la doar trei saptamani dupa prima vizionare a lor.

Rezultatul a fost ca gradul de recunoastere al femeilor era cu 15-20 % mai mare.

In cadrul testului s-au folosit si o serie de aparate pentru a testa reactiile emotionale si neuronale ale subiectilor la vederea acestor fotografii.

Din nou, s-a remarcat ca femeile au o reactie mult mai intensa decat barbatii atunci cand privesc imagini cunoscute.Oamenii de stiinta spun ca rezultatele testului sunt importante pentru cercetarile privind diferentele dintre modul in care lucreaza creierul barbatilor si cel al femeilor.

Studiul mai confirma si ideea ca femeile, in general, au o memorie autobiografica mai buna decat barbatii. Se arata astfel ca femeia are amintiri mai precise atunci cand vine vorba de familie decat barbatul.

In afara de respectivul set de poze, subiectii au mai privit si imagini considerate de intensitate mai mare - cadavre, copii bolnavi si altele. In randul femeilor, impactul cel mai mare l-a produs imaginea unei toalete murdare, pe cand barbatii au fost impresionati mai ales de imaginea unui accident auto.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

jumatate tu jumatate eu 3
  • person

    "astazi e o alta zi..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right