Femeile cu salariu mare - tradate in iubire

Femeile cu salariu mare - tradate in iubire
  calendar_month        
Studiile din ultima vreme au aratat ca femeile cu varsta de pana in 30 ani care locuiesc la oras si lucreaza in domenii ce necesita studii universitare castiga mai mult decat partenerii lor barbati. In sfarsit, balanta se echilibreaza! Dar, din pacate, asta nu e totul, caci un alt studiu a descoperit ca femeile care fac mai multi bani decat barbatii lor sunt adesea inselate.

Studiul, prezentat de Christin Munsch, doctorand in sociologie la Universitatea Cornell, a tinut sub observatie cupluri formate din adulti cu varsta cuprinsa intre 18-28 ani, care locuiau impreuna sau erau casatoriti de mai mult de 1 an.

De ce insala barbatii saraci si de ce insala cei bogati?

S-a descoperit ca barbatii care erau complet dependenti de veniturile sotiei erau de 5 ori mai predispusi sa-si insele partenera decat cei care contribuiau cu acceasi suma de bani la finantele familiei.

Munsch crede ca acest comportament nu este justificat neaparat de bani, ci de sentimentul de identitate sexuala a barbatului.

Calitatea de barbat este adesea asociata cu aceea a persoanei ce aduce banii in casa. In lipsa acestei capacitati, barbatii pot adopta un fel de comportament compensator, angajandu-se in activitati foarte masculine, cum ar fi hipersexualitatea.

Multi psihologi si terapeuti cred ca barbatii insala adesea pentru a scapa de propria viata sau de sine, si nu pentru ca ar fi nemultumiti de partenera. Iar unul dintre cele mai frecvente lucruri de care vor sa scape este sentimentul de inferioritate financiara.

La polul opus se afla barbatii care castiga mult mai mult decat sotiile, si acestia fiind mai inclinati spre aventuri extraconjugale. Motivele sunt, insa, diferite. In timp ce barbatii care nu castiga bine insala pentru ca se simt nefericiti, cei bogati insala pentru ca... pot!

Barbatii care fac mai multi bani decat sotiile lor au job-uri ce le ofera oportunitati de aventuri extraconjugale: calatoresc des, stau pana tarziu la serviciu, au propriul birou.

Barbatii cu sansele cele mai reduse de a insela sunt cei ale caror partenere castiga cu 25% mai putin decat ei.

Femeile insala din cauza lipsei banilor?

Femeile care castiga mai putini bani decat sotii lor sau care nu castiga deloc sunt mult mai reticente in privinta aventurilor extraconjugale decat barbatii care castiga mult.

Ele isi exprima nemultumirea in alte feluri (mananca?) sau chiar nu sunt deloc nemultumite, caci, pana la urma, reusita in viata a unei femei nu este definita de cati bani castiga la serviciu, ci de alte lucruri, ce tin de familie.

In plus, femeile sunt mai calculate cand apare oportunitatea inselarii partenerului, nu se baga cu capul inainte, asa cum fac barbatii.

Studiul, realizat din 2002 pana in 2007, a gasit ca doar 3.8% dintre parteneri si 1.4% dintre partenere isi inselasera jumatatile. Nu s-a descoperit nicio legatura intre actele de tradare si varsta, nivelul de educatie, religie si fericire in cuplu.

Deci, doamnelor, indiferent ce-ati face, nu folositi asta ca pe o scuza sa nu cereti o marire de salariu!

Recomandari