Fetele ascunse ale geloziei

Fetele ascunse ale geloziei
  calendar_month        
Crezi ca gelozia e un defect? Nu fi asa sigura! Uneori, gelozia e un semnal de alarma ce nu trebuie neglijat, caci dezvaluie sentimente ascunse. Iata cum se explica gelozia ta!

Te simti mai putin atragatoare

"Oare ce are in plus fata de mine tipa aia de la care nu-si poate lua ochii?" Cea care nu a gandit niciodata asa sa arunce prima piatra!

Gelozia ta ascunde de fapt competitii mai vechi, rivalitati nerezolvate, de exemplu cu o sora mai frumoasa sau mai inteligenta. Invata sa traiesti in prezent!

Ai devenit umbra lui

Nici nu se pune problema ca iubitul tau sa faca un pas fara tine? Esti posesiva si i-o arati prin zeci de telefoane si SMS-uri zilnice. Gelozia ta ascunde insa o relatie foarte apropiata cu mama. O fata a carei mama este prea prezenta in viata ei nu va avea niciodata spatiul propriu si va avea nevoie tot timpul de o prezenta in viata sa pentru a se construi si a exista. Mai lasa-l si singur, ca n-o fi foc!

Te"temi" de barbati

De mici suntem invatate sa "nu avem incredere in barbati". Exista fete care au auzit aceste cuvinte spuse de mamele lor atat in coplarie, cat si in adolescenta, astfel incat ele raman intiparite in cap. Alte fete au vazut cu ochii lor cum tata a inselat-o pe mama, lucru care a insemnat cat o mie de cuvinte...

Asadar, la varsta adulta, ai devenit o femeie care nu poate avea incredere in barbati, si culmea e ca tocmai aceasta neincredere iti poate aduce tradarea iubitului! Invata sa privesti lumea prin ochii tai!

Nu ai incredere in tine

Multe fete se gandesc: "Ce-as putea avea in plus fata de altele? Cu siguranta exista una mai desteapta si mai frumoasa decat mine!"

In spatele acetui tip de gelozie se ascunde o insecuritate afectiva, o falie narcisista, o lipsa de incredere in propria persoana. Nu ai fost iubita bine, nu ai fost destul de incurajata si mangaiata, sustinuta in copilarie, astfel ca acum nu te simti demna pentru a fi iubita. Aceasta temere poate fi alimentata de un barbat neintelegator, care nu este atent cu femeia sa. Decat sa suferi in tacere, mai bine spune-i ca ai si tu nevoie din cand in cand de o mangaiere tandra si de un cuvant bland.

Eviti o noua tradare

Te-a inselat deja o data, iar indoiala persista in sufletul tau. este uman. Iertarea nu se decide, ci se traieste. Relatia voastra va putea merge mai departe doar daca veti reusi iar sa deveniti prieteni, sa fiti complici si sa aveti raporturi sexuale tandre si satisfacatoare.

Iti place sa faci crize

In mod constient, ii reprosezi partenerului tradari rale sau presupuse, tipi, plangi, zbieri, iar cand ai terminat cu show-ul, iti dai seama ca te simti mult mai bine fara el prin preajma...

Gelozia ta nu e decat un pretext: o folosesti, fara sa-ti dai seama clar, pentru a produce ruptura mult dorita, dupa care te simti mult mai bine. Te simti bine atunci cand esti independenta!

Inventezi

Desi nu au absolut nicio dovada, unele femei sau barbati inventeaza o noua iubire in viata partenerului/partenerei lor. Sa luam exemplul unei femei care isi acuza sotul pe nedrept ca are sentimente ascunse pentru vecina de la bloc.

O asemenea situatie inventata nu releva gelozie, ci altceva! Importanta pe care o capata o femeie in viata alteia este semnul ca ceva nu e la locul lui. Adesea, este vorba de o homosexualitate refulata. Pentru a nu recunoaste sentimentul de dragoste vizavi de o alta femeie, sotia o transpune asupra sotului.Gelozia: dovada de dragoste?

"Cine nu e gelos, nu iubeste", asa se spune... Numai ca acest vechi dicton confunda iubirea cu posesia. Oare cand iubesti pe cineva ii doresti fericirea sa, ori iti doresti ca el sa-ti satisfaca propria fericire?

Persoana iubita are nevoie de iubire si din partea prietenilor sau familei, nu doar din partea ta. Fiecare om are nevoie de gradina sa secreta pentru a se putea dezvolta, pentru a se simti mai bine in pielea sa, iar apoi va fi un iubit mai bun!

Te mariti? Intra in !

Recomandari