Flirtul - picatura de adrenalina sau adulter incipient?

Flirtul - picatura de adrenalina sau adulter incipient?
  calendar_month        
Inca din perioada adolescentei flirtul constituie faza de inceput a relatiilor.

Fie ca e vorba de flirtul clasic, prin contact direct vizual si verbal, fie ca este vorba de flirtul "intelectual" prin SMS-uri, mail-uri sau pe net, pe site-uri speciale, intre persoane care nu se cunosc deloc, se cunosc putin sau se stiu bine, flirtul este rampa de lansare a relatiilor viitoare.

Flirtul - inceputul relatiei

Aceste relatii incepute prin jocuri de cuvinte, cu priviri conspirative si pline de intelesuri, cu atingeri usoare "neintentionate", cu tatonari directe sau on-line ale personalitatii celuilalt, pot evolua ulterior in cele mai variate moduri... De la simpla amicitie si super-relatie de colegialitate, pana la casatorie sau adulter...Ce ar putea indemna o persoana aflata intr-o relatie stabila si longeviva - casatorita cu acte sau nu - mai putin important - sa initieze un flirt sau sa raspunda la un flirt?

Flirtul - un pas catre adulter?

Si ce reprezinta flirtul in cazul acesta? Adrenalina in doza mica, un miligram din savoarea unui cocktail interzis sau faza incipienta a unui adulter?

Sincer, cred ca nimeni nu stie, nici macar cei doi implicati in aceasta relatie de flirt, catre ce anume se vor indrepta lucrurile...

De aceea, e foarte greu sa stabilim "vinovatii" inca din acest stadiu al relatiei. Poate nu se intampla nimic "ilegal" in final si atunci nu exista pacat, deci nu exista nici vinovati.

Flirtul si persoanele "cuplate"

Si totusi, ce resorturi interioare determina o persoana "cuplata" sa se angreneze in acest joc?

Sa fie dorinta de autotestare a propriilor calitati pe "campul de lupta" pe care l-a parasit acum ceva ani sau luni, cand s-a (auto)declarat "ocupat(a)"?

Sa fie din cauza unor nemultumiri si frustrari din actuala relatie care actioneaza inconstient si ne ghideaza catre alte orizonturi?

Sa fie faptul ca acea/acel alta/altul ne atinge niste resorturi despre care nici noi nu eram constienti, ne face sa simtim, sa ne simtim, sa ne comportam, sa gandim, sa vorbim, sa fim altfel decat ne stiam chiar noi insine? Si daca ar fi asa, de ce acest "altfel" ne place mai mult? Este intr-adevar ceva mai bine sau pur si simplu nu are decat o singura calitate: aceea ca e altfel si nu e nimic asemanator cu rutina vietii noastre de pena atunci?...

In final, ramane intrebarea: Suntem vinovati ca ne jucam?

Sincer, nu cred, poate e singura joaca relaxanta, incitanta, care stimuleaza imaginatia si inteligenta pe care ne-o permitem in ritmul atat de grabit si agitat al vietii secolului 21, in afara de niste jocuri de strategie pe calculator si de niste metode exotice de relaxare despre care toata lumea citeste, dar aproape nimeni nu le aplica.

Iar flirtul in sine nu are nimic vulgar, indecent, compromitator, injositor, acuzativ in el... este o joaca determinata de o anumita chimie inter-personala care ne poate trezi din amorteala si starea de hibernare pe care ti-l poate da o relatie longeviva si linistita.

E un peisaj nou pe care il surprinzi in treacat, din trenul vietii tale, in timpul unei scurte opriri intr-o gara oarecare. Alegerea e a ta: poti privi cateva secunde si apoi sa tragi perdeaua sau te poti delecta cu privelistea respectiva pe parcursul stationarii in gara respectiva.

Am citit despre acest subiect pe un forum oarecare. A generat multe pagini "firbinti" in dezvaluiri, acuzatii, justificari... Acel topic mi-a dat punctul de pornire pentru acest articol...Concluzie

Asadar, dragele si dragii mei, flirtul e doar o picatura de adrenalina, nu va mai simtiti vinovate si vinovati, nu va mai autoblamati sau nu mai aruncati cu pietre in cele/cei care recunosc ca se afla in situatia aceasta...

E drept ca uneori de la flirt pana al adulter mai e un singur pas, dar asta deja este alta tema de discutie...

Flirtul in sine, ca stare de fapt de sine-statatoare si existent doar in acest stadiu nu are nimic din incarcatura negativa a unui adulter... "Parerea mea!"

Recomandari

Newsletter Ele.ro

doar o privire
  • person

    "astazi e o alta zi..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right