Geloasa sau posesiva: e acelasi lucru?

Geloasa sau posesiva: e acelasi lucru?
  calendar_month        
Ti-e frica sa nu te insele cu alta si, dintr-o data, esti in permanenta cu ochii pe el? Frontiera intre gelozie si posesivitate este foarte subtire! Iata doua defecte care se aseamana si se confunda adesea...

Gelozia, un rau sau un bine?

Exista mai multe pareri: cei care afirma ca gelozia este o dovada de dragoste, ce favorizeaza longevitatea cuplului si cei care, dimpotriva, o acuza ca se afla la originea multor probleme. Ce sa crezi?

Un barbat este intotdeauna flatat atunci cand partenera sa da semne de gelozie. Asta dovedeste nu numai ca il iubeste, dar si ca ea e constienta de valoarea lui, fiind convinsa ca si alte femei il doresc.

Toata lumea simte intr-o zi coltii geloziei. Important e ca acest sentiment negativ sa se transforme in ceva pozitiv, nu in crize de nervi.

Controlata, gelozia poate fi un semnal de alarma. O persoana geloasa va avea mai multa grija de cuplul ei, va avea grija sa pastreze pasiunea, sa gaseacsa lucruri noi de facut impreuna, si va gasi mereu metode de a-i suscita interesul partenerului.

Posesivitatea: un pericol pentru cuplu!

O persoana posesiva simte nevoia vitala sa il transforme pe partener in proprietatea sa. Ea devine invaziva, dependenta, geloasa la extrem.

Aceasta este diferenta intre gelozie si posesivitate: gelozia nu e neaparat rea un cuplu, insa posesivitatea este mereu toxica.

Posesivitatea nu poate fi considerata in niciun caz dovada de dragoste. Cel care e posesiv il vrea pe celalalt doar pentru el, il indeparteaza de membrii familiei si de prieteni, ia toate deciziile si ajunge pur si simplu sa-si sufoce partenerul.

Gelozia si posesivitatea sunt sentimente complexe, ce ne pot distruge relatiile. Insa posesivitatea releva un anume grad de egoism, in timp ce gelozia este uneori o dovada de iubire.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right