Ghidul sexual al fetelor inteligente

Ghidul sexual al fetelor inteligente
  calendar_month        
Vrei sa atingi marele O cu partenerul tau mai des? Atunci de ce nu incerci meditatia, sau sa le dai buna-ziua oamenilor mai des?

Potrivit unor cercetari recente, femeile mai inteligente au o viata sexuala mai buna. Dar uita de algebra complicata, aici este vorba de stapanirea inteligentei emotionale. Asta inseamna felul in care de administram personalitatea si starea emotionala generala. Aceasta afirmatie se bazeaza pe un studiu efectuat asupra a 2000 de perechi de femei gemene, care au fost chestionate asupra vietilor lor sexuale si personale.

Experientele dicteaza modul in care ne raportam la emotii

Toata lumea se naste cu capacitatea de a atinge niveluri emotionale mai inalte dar acest lucru se poate schimba pe parcursul vietii, in functie de situatiile pe care le intalnim. Putem pierde legatura cu emotiile noastre pentru ca ni se par prea greu de abordat, in functie de experientele noastre anterioare.

Apoi putem incepe sa gasim mecaniste de adaptare care ne impiedica sa ne gandim la ele - cum ar fi accesele de furie, sau tacerea si tinerea frustrarilor in sinea noastra - metode care pot crea dependenta.

Aceste metode sunt adesea folosite pentru a ne raporta la toate lucrurile din viata noastra, inclusiv la sex.

Relatiile cu ceilalti

O atitudine gresita poate avea un impact direct asupra relatiilor cu alti oameni. O atitudine negativa in limbajul corpului si reactiile extreme pot ghida felul in care oamenii ne trateaza (chiar si partenerii sexuali), facandu-ne sa ne simtim mai izolati si nelinistiti. Constientizarea emotiilor si controlarea lor este ceea ce ne ofera inteligenta emotionala .

Mici schimbari

In loc sa incercam sa ne transformam intreaga personalitate, ar trebui mai degraba sa facem mici schimbari asupra comportamentului. Daca te simti ignorata si lasata pe dinafra la munca, spre exemplu, incearca sa le dau bina-ziua colegilor in fiecare zi atunci cand intra pe usa pentru a gastiga un sentiment de apartenenta. Daca esti excesiv de emotionala, incearca sa iti constientizezi sentimentele inainte de a escalada in ceva mai rau. Micile schimbari in comportament te pot ajuta sa redobandesti controlul asupra vietii tale.

Ofera-ti incredere in pat

A detine controlul asupra emotiilor noastre nu inseamna numai a fi mai calma si mai fericite, ci si ca nu vom lasa sentimentele sa stea in calea vietii noastre sexuale. Exista o varietate intreaga de moduri in care emotiile iti pot afecta sexualitatea.

Persoanele anxioase de multe ori nu se pot darui momentului suficient cat sa aiba un orgasm. Cei cu probleme de control al furiei pot uneori sa fie foarte doritori de sex, insa alteori pot deveni atat de obsedati de a-si controla furia ca inceteaza sa se mai simta sexy.

Daca detii controlul te simti mai increzatoare si mandra de tine insati, iar viata ta sexuala va trage beneficiile de pe urma acestui lucru. O inteligenta emotionala crescuta inseamna relatii mai bune cu ceilalti, lucru care se aplica si in dormitor. Daca suntem mai dispuse de a ne oferi increderea in pat, sexul va fi mai satisfacator. Este un cerc virtuos.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

scrisoare orbului negru
  • person

    "cheia spre fericire este sa iti doresti ce poti obtine..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right