Importanta imbratisarilor in cuplu

Importanta imbratisarilor in cuplu
  calendar_month        
Cat de des iti imbratisezi iubitul? Un simplu act de afectiune este extrem de important pentru a avea o relatie sanatoasa si fericita pe termen lung. Dar tocmai cuplurile de lunga durata uita adesea cat de importanta este o imbratisare!

De ce imbratisarile sunt atat de importante?

Actele de afectiune manifestate in cuplu, cum este si imbratisarea, spun mai mult decat o mie de cuvinte. Sa nu uitam ca 80% din comunicarea intre oameni se face pe cale non-verbala!

In cazul cuplurilor, imbratisarea umple golul dintre ceea ce se intampla in dormitor si rutina din timpul zilei. Ele pastreaza acea intimitate importanta si in momentele in care nu facem dragoste.

Imbratisarile leaga emotional oamenii, lucru foarte important avand in vedere stresul la care suntem supusi zilnic.

Contactul fizic prin imbratisare determina in corp producerea hormonului starii de bine, serotonina.

Ce tradeaza imbratisarile lui?

O imbratisare poate revela o diversitate de emotii. Ea poate fi sensibila, jucausa, dragastoasa, dulce si chiar sexy.

Imbratisarea de urs: cand te imbratiseaza puternic, sub impulsul momentului. Se simte mare si puternic si vrea sa fie la conducere.

Sarutul tandru: demonstreaza cat de mult tine la tine.

Mangaierea sexy: inseamna ca are chef...

Cum il faci sa fie mai tandru?

Iubitul nu te imbratiseaza des? Din pacate, barbatii nu-si arata foarte des afectiunea, cu atat mai mult in public. In afara barbatului metrosexual, ceilalti reprezentanti ai speciei nici nu vor sa auda de atins/ imbratisat/ dragalit in public.

Nu dispera, ci incurajeaza-i manifestarea de afectiune. Nu-i cere lui sa te imbratiseze, incepe tu! Trimite-i un pupic, o imbratisare pe cale virtuala, daca sunteti despartiti, complimenteaza-l.

Ori de cate ori te atinge accidental (sau cu un scop), spune-i ceva dragut ca sa asocieze sentimentul de bine cu atingere ta.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

blogul meu
  • person

    "un blog ca oricare altul"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right