Impreuna toata viata

Impreuna toata viata
  calendar_month        
Desi studii serioase de biochimie au aratat ca atractia intre doua persoane dureaza intre 18 luni si 3 ani, exista multi, psihologi, filozofi sau alti invatati, care ne incurajeaza ca "dragostea poate dura o viata", doar ca trebuie sa invatam sa iertam greselile care incepem sa le vedem dupa ce pasiunea de la inceput dispare. Sau pe cele care incepem sa le comitem, si unii si altii.

Citesc chiar pe acest site articole triste precum "Sa fie prea tarziu pentru iubire?" sau "Viata poate fi si un roman fericit" si vad cat de asemanatoare ne sunt experientele si trairile, noua, multor femei.

Trebuie poate sa trecem prin mai multe iubiri, sa si suferim dar sa si invatam. Cum suntem, ce vrem si ce avem de dat.

Uneori pare ca doar "asteptam" dar nu-i adevarat, fiecare zi ne aduce ceva in plus, oricare relatie ne imbogateste, chiar de amicitie, si orice clipa de fericire ramane pentru totdeauna in suflet.

Nu-i adevarat ca iubirea trece, raman in noi toate iubirile noastre, precum "zapezile de odinioara" ale lui Villon si ale copilariei.

Dragostea pentru parintii tineri, asa cum ii avem in minte pe cand ne jucam si ne duceam in vacante cu ei, pentru primul pisoi pe care l-am adunat de pe strada si catelul pe care ti-l amintesti si acum langa piciorul tau, in parc.

Iubirile mari ale sufletului, una sau zece, cate au trecut prin viata ta, nu dispar niciodata, ele sunt existenta noastra de pana acum si noi suntem ceea ce ne-au lasat ele in inima si spirit.

Putem invata sa intelegem, sa vedem de la bun inceput cum va fi si dupa "anotimpul pasiunii" si sa ne pregatim sa iertam. Sa invatam sa iertam, pentru celalalt, si sa uitam, pentru noi. Nimanui nu-i serveste o suparare fara sfarsit si o durere eterna, dar o fericire vesnica da, si poate aceasta chiar exista.

Atunci cand ceva ne va rani va fi cel mai bine sa putem merge mai departe, impreuna, iertand si uitand. Si poate vom primi si noi iertari cand vom avea nevoie.

Stiu ca exista oameni care chiar nu pot ierta, dar pentru ei am o mare compasiune, nu vor putea ramane fericiti pentru ca nu suntem niciunii perfecti.

Sper ca exista insa sansa de a ramane impreuna, cu dragoste, invatand sa si iertam nu doar avand puterea sa iubim.

Recomandari