Infidelitatea - partea a 2-a

Infidelitatea - partea a 2-a
  calendar_month        
Promiteam intr-un articol anterior ca voi aborda aspectul de infidelitate in mai multe articole.Am sa detailez in prezentul aticolol ideea de "craca" intr-o relatie.Ea e de mult timp intr-o relatie sau intr-o casnicie. Treaba nu mai merge: el e fie alcoolic, fie afemeiat, fie o bate, fie e cartofor si pierde nopti aiurea, fie si-a pierdut identitatea de barbat si se complace in postura de intretinut, nu-i pasa de casa, de copii, de facturi etc...multe alte variante in care ea ajunge sa se considere victima a unei casnicii toxice.

Dar e femeie..are slabiciuni, e conditionata social, emotional sau finaciar sa aiba un barbat alaturi si atunci incepe sa-l caute. Intai mental -prima etapa in infidelitate. Gandurile i se indeparteaza treptat de barbatul pe care-l are langa ea, simte un gol afectiv greu de suportat pentru ca femeia e programata prin educatie sa daruiasca, sa se sacrifice. Obiectul gesturilor ei de tandrete -barbatul ei- devine sters si neinteresant si atunci e pregatita sa iasa la vanatoare si sa-i caute un inlocuitor spre care sa-si indrepte energia, iubirea, atentia si timpul.

In momentul in care are in spate ani de casnicie defectuoasa, femeia se considera indreptatita in lipsa ei de integritate si face pasul acesta sub aspectul de echitate -balanta din ultimii ani s-a inclinat periculos de mult spre frustari si insatisfactii; are sufletul plin de cicatrici si doreste sa-i restabileasca echilibrul.

Astfel il gaseste pe noul EL. Incepe o relatie paralela cu cea oficiala, retraieste sentimente de mult uitate, se redescopera ca femeie simte ca e iubita, respecata si pretuita. Si atunci ia decizia de-a pune punct relatiei oficiale -cand are "roata de rezerva" pregatita.

86802.jpg


Spre deosebire de barbati, care au viata dubla pentru a-si demonstra barbatia sub ideea: eu imi permit si sotie si amanta-ce tare sunt eu; femeia cand inseala o face in ideea de a-si schimba partenerul, nu de-a avea doi parteneri deodata.

Femeia doreste stabilitate intr-o relatie. Stabilitate emotionala si financiara data de un singur barbat! Nu-i creste stima de sine daca se stie dorita de doi barbati pentru ca nu-si doreste nici haosul nici minciuna asociate cu o relatie paralela, ea cauta cuib si ocrotire.

In plus, ca diferenta majora : femeile privesc infidelitatea barbatilor cu mai multa ingaduinta, permitandu-le sa se intorca in caminul conjugal dupa o aventura, uneori chiar rugandu-se de ei sa se intoarca acasa. Invers nu!

Femeia e constienta ca singura optiune dupa ce alege infidelitatea este sa ramana cu barbatul nou. Intoarcerea nu e o varianta buna, deoarece va avea repercursiuni mult prea greu de suportat pentru ea.

Datorita insecuritatii si a responsabilitatii de a-si asuma pe fata sfarsitul unei relatie, o femeie va prefera calea mai ocolitoare. Intai isi asigura "spatele" (adica alt barbat). Motive precum frica de singuratate, greata unui nou santaj emotional, frica unor lipsuri materiale sunt nejustificate pentru orice forma de infidelitate. Dar ele exista. Si atunci femeia face ca maimuta: apuca intai o craca-un barbat-si apoi ii da drumul celei pe care o are deja in mana(barbatul oficial). Cam aceasta e stategia.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

oare..o fi sau nu???
  • person

    "poezii si sentimente"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right