Intoarcere in trecut

Intoarcere in trecut
  calendar_month        
Povestea mea incepe cam asa: eu studenta in anul III la Facultatea de Litere, el student la Drept in anul IV.

Ne stiam de multa vreme, insa relatia a prins contur abia in iarna anului III cind impreuna cu un grup de prieteni comuni am fost la Borsec.

El nu avea un renume prea grozav, mai ales ca era cunoscut in campus drept un Casanova autentic. La inceput, l-am privit cu o oarecare retinere, dar asta nu m-a impiedicat sa ma indragostesc nebuneste de el. Probabil ca pina in acest punct povestea mea suna ca o lamentatie din dragoste a unei fete naive ce sufera din dragoste...

Eram constienta ca fiind un Don Juan se plictiseste repede, asa ca am inceput sa practic tot felul de joculete periculoase, mai bine-zis farse pentru a vedea care sunt sentimentele lui fata de mine. Ideea e ca niciodata nu-mi spusese ca ma iubeste, desi facusem dragoste cu el si fusese, psihologic vorbind, primul barbat din viata mea.Totul a luat sfirsit in vara imediat urmatoare cind am fost sa-l vizitez la spital, deoarece suferise o operatie de hernie inghinala.
Cind m-a vazut a inlemnit pentru ca nu se asteptase la acest gest din partea mea, mie insa mi s-a parut normal sa fac asta, doar era iubitul meu si, o vorba inteleapta spune: prietenul la nevoie se cunoaste, iar iubita la boala...

Pot spune ca am avut atunci un sentiment ciudat ca ceva se va intimpla, dat fiind faptul ca tatal lui a inceput sa aduca in discutie problema materiala si sa-mi arate parca la modul ostentativ-jignitor ce proprietati fabuloase detinea.

Pe moment nu am realizat gravitatea situatiei, abia dupa ce am ajuns acasa, iar iubitul meu mi-a spus ca totul se terminase intre noi irevocabil si iremedialbil, fara nici un fel de explicatii, am realizat cu ce fel de oameni aveam de-a face.

Dar asta nu a fost totul; slabisem ingrozitor si sufeream cumplit, pentru ca nu intelegeam nimic si cu atit mai mult de ce se ajunsese aici, care fusese vina mea?

Am refuzat sa-l caut, sa-l sun, mi-am vazut de viata mea asa cum am putut, si el de a lui. A ratat unul dintre cele mai importante examene din viata lui, m-a cautat apoi, dar desi inca il iubeam nu mi-am ascultat inima, urmind indeaproape glasul ratiunii.

L-am cunoscut pe cel care in curind avea sa-mi devina sot. Acum sunt casatorita de trei ani cu acest barbat, insa in tot acest timp m-am gindit la celalalt, si am vorbit cel putin o data pe luna la telefon.
Mi-a spus de nenumarate ori ca vrea sa ne intilnim si sa discutam, insa nu am cedat impulsului de moment.

Am incercat pe cit posibil sa aleg eu momentul, sa am eu ultimul cuvint, deoarece fusesem o data umilita si nu voiam sa mai retraiesc acest sentiment.

M-am reintilnit cu el dupa trei ani: el un barbat realizat pe plan profesional, cu o cariera de succes, eu cu o bogata experienta de sotie...

Totul s-a materializat intr-o noapte furtunoasa de dragoste, in care mi-a marturisit ca ma iubise si el poate la fel de mult, dar ca principal pentru el in acel moment fusese realizarea profesionala si nu realizarea pe plan erotic...

Si-a adus aminte o groaza de detalii despre relatia noastra pe care eu le uitasem complet. M-a surprins in primul rind fidelitatea cu care reda o multime de intimplari care avusesera loc in trecut. Era metamorfozat complet. Barbatul aparent insensibil fugise facind locul unuia total opus, manierat, atent, tandru.

Nu i-am cerut nimic, nu mi-a cerut nimic, amindoi am fost de acord ca acea clipa pe care o traiam era de fapt suspendata undeva in trecut, si totusi...Am plecat dis-de-dimineata fara sa privesc in urma, lasindu-l pe el de asta data sa priveasca spre trecut pe peronul unei gari si implorindu-ma sa nu plec.

Sufletul meu era sfisiat, dar totusi impacat cu sine. Nu regret nimic din ceea ce s-a intimplat, dar ma sfisie gindul ca poate nu am sa-l mai revad vreodata.

Relatia cu sotul meu nu a avut nimic aparent de suferit, desi a simtit poate ceva. Oare ce va fi cu viata mea? Ce poate gindi un barbat liber in asemeanea circumstante?

Oare un barbat peste poate de orgolios si de puternic isi va asculta in cele din urma inima, sau va merge inainte innabusind in el si ultima picatura de pasiune?

Sunt foarte confuza, incerc un tumult de sentimente contradictorii si in acelasi timp imi dau seama ca viata mea nu va mai fi nicicind la fel, pentru ca nici eu nu mai sunt la fel.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right