Iubire ca la Hollywood

Iubire ca la Hollywood
  calendar_month        
Te uiti la un film romantic cu partenerul tau. Totul pare atat de perfect, atat de frumos... nu te poti abtine sa te intrebi "de ce nu e si relatia measa la fel?" Majoritatea dintre noi realizam ca nici o relatie nu este asa si trecem mai departe. Dar unii raman fixati pe aceasta idee. Poate tu esti printre aceia.

Fara probleme?

Problema, atunci cand iti compari constant relatia actuala cu ceea ce vezi in filme, este ca are ca rezultat un sentiment de dezamagire, si nemultumire. De fapt, o parte din rata divorturilor si a despartirilor poate fi pusa pe seama producatorilor si filmelor hollywoodiene. Majoritatea filmelor de pe micul si marele ecran sunt bazate pe o monogamie de basm.

Daca cuplul are vreo problema la un moment dat, totul isi gaseste o rezolvare in spectacolul acela de o jumatate de ora. Nu vezi un cuplu care se chinuie luni intregi incercand sa vina cu o solutie, cum se intampla in viata reala. Nu vezi momentele plictisitoare pentru ca, in definitiv, cine vrea sa se uite la asa ceva? Efectul? Tindem sa credem ca, daca relatia noastra are si aceste momente pictisitoare, trebuie sa fie o relatie plictisitoare per total, nu?

Plictisitor vs. normalNu este plictisitor, este absolut normal. Pana si relatiile foarte stimulante, aproape perfecte, au si clipele lor mai putin incitante, si ar fi ciudat sa nu fie asa.

Ceea ce nu apare la televizor este ca relatiile au urcusurile si coborasurile lor. De-a lungul unei perioade de 10 ani iti poti adora partenerul in primii doi, poti fi suparata pe el in urmatorii doi pentru ca munceste prea mult, in al cincilea faci un copil deci probabil ca nu mai faci sex pentru urmatorii doi ani, dar la aniversarea de 8 ani va uitati unul la altul si va ganditi "Doamne, prin cate am trecut impreuna! Si uite ca am rezistat…" Si va reindragostiti. Va puteti trezi ca sunteti mai indragostiti si ca aveti mai multa pasiune unul pentru celalalt decat la inceput.

Orgasme simultane

Sexul, in filmele holliwodiene, este si mai fals reprezentat. Nimeni nu foloseste un prezerativ, nimeni nu contacteaza vreo boala cu transmitere sexuala, si toti au orgasme simultane (care, in deinitiv, sunt extrem de rare).

Don Juan de la Hollywood

Apoi mai este si personajul principal dupa care tanjim intotdeauna si ne-am dori ca partenerul nostru sa fie mai mult ca el. Nu-mi face placere sa subliniez ceea ce este si evident, dar pana la urma, personajul ala pentru care ai facut o pasiune, este doar o imagine. De cele mai multe ori o imagine fabricata de agenti - vor sa fie vazuti intr-un anume fel, deci se comporta intr-un anume fel.

De aceea acele povesti se vand atat de bine. Pana la urma este doar o fantezie, iar personajele nu seamana deloc cu ceea ce sunt in viata reala. O crunta dezamagire? Da. Dar ne aduce aminte ca nimeni nu este perfect si poate ca partenerul tau real, nu este chiar asa de rau pana la urma.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Mireasma florilor de cires
  • person

    "dragostea se castiga, respectul se merita....."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right