Iubire materiala

Iubire materiala
  calendar_month        
De cele mai multe ori se spune ca femeile sunt cele materialiste si isi gasesc partenerul in functie de grosimea portofelului si a conturilor in banca. Ca acolo unde sunt bani si bunastare vine si iubirea dupa un timp sau pana la urma nu mai conteza daca este iubire sau nu.

Ai bani iti poti cumpara totul

Pana si "fericirea" aia temporara... adica pana te obisnuiesti cu banii si tot ce rezulta de aici. Exemple de acest gen avem suficiente pe plaiurile autohtone printre mondenitati, fara sa mai fim nevoiti sa intram in culisele celor internationale.

Un amic al meu mi se confesea saptamana trecuta in legatura cu relatia sa: intrase intr-o depresie cumplita, pentru ca nu stia daca femeia de langa el ii statea alaturi pentru banii lui sau pentru el, ca om, daca ii iubea banii sau pe el. E adevarat ca nu ai cum verifica asta decat dandu-te falit, sa vezi cum reactioneaza femeia ta care chipurile te iubeste pe TINE, nu cadourile scumpe pe care i le faci sau vacantele luxoase in care o duci.

86870.jpg

Uneori preferi sa nu faci asta pentru ca ti-e tema de adevar. Ti-e teama ca adevarul ar fi unul dureros si preferi sa te complaci in situatie.

Exista si barbati materialisti

Materialismul in relatie nu tine numai de partea feminina insa. Apare si la barbati. Motivele sunt aceleasi ca si la femei: siguranta pentru ziua de maine fara sa fii nevoit sa muncesti cativa ani buni, facand anumite sacrificii: de timp, viata personala, timp liber, concedii.

Sunt atatia care isi aranjeaza viitorul casatorindu-se in cel mai bun caz cu o cucerire destul de bine sus-pusa din punct de vedere material si par sa duca o viata de familie fericita, implinita si indestulata. Uneori se prefac atat de bine incat si ei cred ceea ce lasa sa se vada. Ma intreb daca sunt fericiti de viata pe care o duc, de viata pe care singuri si-au ales-o. Si da, cred ca sunt, pentru ca asa sunt unii dintre ei construiti. E adevarat ca in viata orice alegere ai face, tot trebuie sa pierzi ceva si castigi altceva. Asadar au ales banii in locul iubirii, sau poate au ales banii si iluzia iubirii.

Mai grav este cand te implici intr-o relatie ca urmare a unui instinct material si dupa ce ai obtinut ceea ce iti doreai de la sursa o parasesti fara sa privesti inapoi, fara nici cel mai mic regret. E inuman dar e usor avand in vedere ca sentimentele sunt inexistente si telul tau este doar indeplinirea obiectivelor materiale.

Cum stii daca e materialist?

Ce sa faci sa nu ajungi intr-o situatie de genul? E cam greu sa citesti omul, pentru ca unii sunt foarte buni actori in viata de zi cu zi. Ce v-as sfatui eu ar fi sa faceti cateva cercetari inainte sa va lasati luate de val si sa treceti proprietati pe numele celui pe care il credeti barbatul vietii voastre sau sa invetiti sentiment. Afla-i contul din banca, cate proprietati are trecute pe numele lui, cat castiga la job si daca se poate motivele care au dus la ruperea vechilor relatii.

86871.jpg

E adevarat ca pot fi inselatoare si informatiile astea, dar daca stii ca si el este destul de ok din punct de vedere material, totusi te gandesti ca nu ar pierde timpul cu tine doar pentru banii tai si nimic altceva.

E adevarat ca in ziua de azi e greu sa gasesti perechea potrivita. Putem da vina pe societate, dar in primul rand pe noi ca oameni. Avem pretentii de la cei din jurul nostru, dar ar trebui sa avem si de la noi insine. E clar ca atunci cand vezi o femeie frumoasa si una urata cea frumoasa ti se pare frumoasa si cea urata ti se pare urata, dar cand afli ca cea urata are bani, dintr-o data capata o stralucire si o frumusete aparte. E incredibil cum banul transforma nu numai psihic ci si fizic.Sfaturi? Remedii? Eu nu pot da, decat sa va spun sa priviti adanc in voi insiva pe termen lung si sa va ganditi bine ce va doriti: bani sau fericire provenita din iubire, daca doriti sa fiti iubite pentru voi ca persoane sau pentru ceea ce detineti. Cand aflati raspunsul faceti alegerea potrivita.

Afla mai multe despre cum gandesc barbatii pe askmen.ro">Sursa: Mihai Musat

Recomandari