Marimea conteaza: Barbatii te parasesc cand te ingrasi

Marimea conteaza: Barbatii te parasesc cand te ingrasi
  calendar_month        
Greutatea femeii este de multe ori un subiect sensibil in relatia de cuplu. Jumatate dintre barbati recunosc ca si-ar parasi partenera daca aceasta ar creste semnificativ in greutate.

Dintr-un studiu realizat pe 70.000 de americani, jumatate dintre barbati au recunoscut ca o crestere in greutate a partenerei ar putea duce la o despartire, arata un studiu online realizat de Askmen.com.

Dragostea trece prin stomac, dar nu prin stomacul ei, ar fi concluzia studiului care arata ca o femeie care se ingrasa isi poate pierde partenerul.

Barbatii, mai sensibili la aspect decat femeile

Cercetarea a aratat ca barbatii sunt mult mai preocupati de aspectul partenerei cand vine vorba de kilogramele in plus decat femeile.

Aproape 50% dintre barbati spun ca si-ar parasi partenera daca aceasta s-ar ingrasa brusc, in timp ce numai 20% dintre femei ar renunta la o relatie din cauza kilogramelor in plus ale partenerului.

Studiul nu a luat in considerare cresterea de greutate asociata sarcinii, barbatii fiind sensibil mai intelegatori cu partenera atunci cand kilogramele in plus sunt depuse inainte de nastere.

Faptul ca greutatea femeii este importanta pentru fericirea relatiei a fost confirmat si de un alt studiu american. Potrivit cercetarii citate de ABCNews, in casniciile in care femeia avea un indice al masei corporale mai mic decat al barbatului, amandoi partenerii s-au declarat mai satisfacuti de relatie.

Greutatea si cariera

Efectele greutatii femeilor nu se simt insa doar in viata persoanala. Masa corporala si lupta cu kilogramele in plus poate afecta si viata profesionala.

Salariul pare a fi invers proportional cu greutatea la femei, arata un studiu realizat de Universitatea din Florida. Femeile care cantaresc cu 12,5 kilograme mai mult decat media castiga semnificativ mai putin, angajate in aceleasi posturi fata de femei cu o greutate considerata normala.

In mod surprinzator, si lupta cu kilogramele poate afecta cariera. Un studiu realizat de Dove in luna mai arata ca 15% dintre femeile care vor sa slabeasca spun ca acest lucru le-a afectat cariera. 20% dintre femeile care au participat din sondaj au spus ca grijile cu privire la greutate le afecteaza si viata de zi cu zi.

Lupta cu greutatea, folosind diete si regimuri alimentare stricte nu a dus la o imbunatatire a imaginii de sine in randul femeilor, considerata importanta pentru a putea atinge scopurile propuse.

Greutatea, invers proportionala cu... respectul

Din moment ce atat relatiile sentimentale cat si cariera sunt influentate de greutatea femeii, nu este greu de inteles ca pentru multi greutatea unei femei este invers proportionala cu respectul pe care il merita.

Stigma asociata cu kilogramele in plus , lipsa de vointa, este un factor care poate influenta femeile din toate punctele de vedere, de la respectul de sine pana la sansele in viata profesionala.

Modul in care sunt vazute kilogramele in plus la o femeie se bazeaza in mare parte pe modelele promovate in mass media, spun psihologii.

Idealul de femeie slaba, care este intotdeauna in forma, promovat de multe reviste pentru femei ar fi putut contribui semnificativ la scaderea respectului pentru femeile cu kilograme in plus.

Discriminarea afectiva, manifestata prin usurinta cu care barbatii si-ar parasi partenera care s-a ingrasat, pare a fi cea mai dureroasa fateta a problemelor cu care se infrunta orice femeie atunci cand ia in greutate, parasind standardul idealul de frumusete promovat de mass-media.Autor: Elena Radulescu

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Frantura 20
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right