Masturbare antistress

Masturbare antistress
  calendar_month        
Pana la urma de ce ii spunem masturbare? Nu este altceva decat sex cu o persoana pe care o iubesti. Tu insati.

Pe langa faptul ca este remediul perfect pentru dureri de cap si sindromul premenstrual, masturbarea este cunoscuta de secole ca "tratament" antistres. Este un mod natural de a te relaxa, diminuind tensiunea si, scazand presiunea sangelui. Masturbarea este de asemenea o metoda sigura pentru a-ti explora sexualitatea si a te familiariza mai mult cu propriul corp.

Cum functioneaza

Masturbarea te face sa uiti de oricine altcineva mai putin de tine insati, permitandu-ti sa ai parte de putin timp singura intr-o lume mult prea rapida si agitata. Respiratia adanca si constientizarea faptului ca nu trebuie sa prestezi pentru nimeni altcineva decat pentru tine iti permite sa intri intr-o stare de relaxare totala. Miscarea cardio de care ai parte in timpul masturbarii are ca efect eliberarea endorfinelor ceea ce te ajuta la alinarea durerilor si a stresului. Hormonii eliberati in timpul orgasmului iti limpezesc mintea si te pot ajuta sa adormi. De fapt, multi din barbatii sau femeile care au probleme cu somnul folosesc masturbarea ca somnifer natural.
In timp ce un studiu arata ca masturbarea practic reduce riscul de cancer de prostata, alte studii arata ca aceastea ajuta de asemenea o persoana sa devina mai confortabila cu propria sexualitate. In tipul in care te simti mai confortabil sexual va spori intimitatea si afectiunea in majoritatea relatiilor sexuale sau maritale si va micsora cantitatea de presiune sexuala sau insecuritate resimtita in pat.

Ofera-ti o mana de ajutor

Petrecand timp singura si facand ceva placut iti vei mari stima de sine si increderea in propria persoana. Unele studii arata chiar o sporire a sistemului imunitar la cei care se masturbeaza regulat. Este adevarat ca unii oameni au anumite obiectii de natura morala impotriva masturbarii, insa, in cele din urma adevarul este ca toata lumea o face la un moment dat. Potrivit sondajelor, 90% dintre barbati si 65% dintre femei se masturbeaza.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Frantura -10-
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right