Masturbarea - intre pacat si sanatate

Masturbarea - intre pacat si sanatate
  calendar_month        
De-a lungul timpului, masturbarea a fost privita drept orice, de la cel mai mare pacat pana la cel mai raspandit "hobby". Rea sau inocenta, aproape toata lumea o face si unii au sugerat chiar ca este benefica pentru sanatatea si buna stare a fiecaruia.

Faptele

Masturbarea este definita ca "stimularea sau manipularea propriilor organe genitale pentru gratificare sexuala". Adesea considerata drept rea de catre biserica, masturbarea este unul din cele mai naturale si cele mai instinctuale lucruri pe care le poate face un om. De asemenea a fost dovedit ca majoritatea animalelor, atat in captivitate cat si in salbaticie, se masturbeaza. Studiile au demonstrat ca oameni de toate varstele, inclusiv copiii, experimenteaza cu masturbarea.

Prejudecati

Sunt multe prejudecati si mituri in jurul masturbarii. Unul din cele mai vechi mituri este acela potrivit caruia masturbarea ar cauza orbirea. Acest lucru pur si simplu nu este adevarat. La fel cum masturbarea nu cauzeaza innebunirea, devianta sexuala, sau acnee. Majoritatea acestor prejudecati au fost perpetuate de religii care considera ca masturbarea, sau irosirea semintei unui om, este un pacat.In anii 1700 masturbarea era prescrisa si practicata in cabinetul doctorului ca mijloc de vindecare a isteriei la femei. Barbatii cu sotii ce refuzau sa se supuna regulilor impuse de ei adesea le duceau pe acestea la doctor pentru a le "vindeca" de isterie. Atunci, doctorii foloseau stimularea manuala pentru a aduce femeia la orgasm, returnand o sotie mult mai calma si mai serena inapoi sotului ei.

Beneficii

Beneficiile masturbarii sunt multe si variate. Masturbarea este o metoda grozava pentru a reduce stresul si a calma simturile. Cei care se masturbeaza au o intelegere mult mai buna a propriei sexualitati, ceea ce ii ajuta sa beneficieze de experiente sexuale mult mai placute cu partenerii lor. S-a dovedit ca masturbarea incetineste ritmul cardiac precum si presiunea sangelui. In plus ajuta la inducerea somnului noaptea.

Factori de risc

Sunt putini factori de risc asociati cu masturbarea. Masturbarea, la fel ca si celelalte lucruri, poate uneori sa provoace dependenta. Acest lucru este denumit masturbare obsesiva si poate fi tratata cu ajutorul terapiei. Cel mai mare risc al masturbarii survine atunci cand este mai mult de o persoana implicata. Cand doi oameni se masturbeaza impreuna pot uneori sa imparta fluide si secretii care pot rezulta in BTS-uri cum ar fi herpes, HIV sau SIDA.

Replica expertilor

Au exista multe studii stiintifice asupra practicii masturbarii. In timp ce majoritatea studiilor au drept tinta imbunatatirea experientei sexuale, unele ne-au furnizat informatii benefice despre efecte sanatoase neintentionate ale acesteia. Un studiu a concluzionat ca barbatii care se masturbeaza de mai mult de cinci ori pe saptamana prezinta un risc mai scazut de cancer de prostata. Multe studii au aratat ca masturbarea regulata imbunatateste viata sexuala a cuplurilor casatorite, aducand femeile mai repede la orgasm si potentand placerea sexuala.

Recomandari