Merit eu?

Merit eu?
  calendar_month        
E o veche melodie cantata de una din marile noastre voci: Aurelian Andreescu si se numea "Merit eu?". Versurile ei sunau cam asa: "Merit eu sa fiu iubit/ Tocmai de tine, eu care-am mai gresit?/ Merit eu tot ce-mi dai tu,/ Merit eu sau nu?".

Dupa iubirile prin care am trecut, nimeni nu m-a invatat ca voi iesi ranita, plina de durere si tot mai neincrezatoare. Nu exista happy-end la sfarsitul unei iubiri. Eu credeam ca daca e iubire nu are nici sfarsit, dar am vazut ca exista final. In lumea care-i o scena, piesele se termina.

Dar ma intreb si acum : meritam eu toate cele pe care le-am primit, si cele bune, dar si cele rele si greu de dus? Meritam sa fiu iubita? Nu stiu ce am facut atunci dar m-am trezit in plina desfasurare a piesei, nici nu apucasem sa vad cand s-a ridicat cortina. Am si gresit, unele le stiu, altele pur si simplu mi s-au intamplat.

Meritam sa ma trezesc pe scena goala, cu sufletul in palma, sangerand? Poate ca da. Poate meritam ceea ce ni se intampla sau poate nu. Nu stiu cine mi-ar putea spune de ce si cat, dar as vrea sa stiu. Am vrut sa stiu daca a fost iubire, atunci cand eu am crezut in ea, si mi s-a raspuns, "da, a fost". Atunci cum s-a terminat?

Din iubirile mele, putine de fapt, am plecat fara sa mai cer nimic. Am lasat o casnicie terminata si am luat un avion si o valiza de 20kg, atunci cand mi-am dat seama ca era sfarsita. Dar nu stiu daca si meritam asta.

Meritam sa fiu fericita? Meritam sa fiu iertata cand am gresit? Meritam sa fiu pedepsita cand mai aveam de daruit? Meritam sa raman singura cand dadusem totul?

Merit eu tot ce mi se-ntampla? Deseori cred ca nu, desi daca fac suma, eu cred ca am castigat mai mult decat am pierdut iubind. Trebuia insa sa ma fi invatat cineva ca dupa ce iubirea trece, chiar daca nu s-a stins, o luam fiecare pe drumuri diferite, ramai suferind, fara nici o exceptie si explicatie, doar intrebandu-te: meritam eu asta?
Recomandari