Miturile orgasmului

Miturile orgasmului
  calendar_month        
Sa eradicam cateva dintre cele mai raspandite pareri privind sexualitatea feminina si orgasmul


MIT O femeie trebuie sa aiba orgasm pentru a se simti satisfacuta din punct de vedere sexual.
ADEVAR O femeie se poate simti satisfacuta indiferent daca are sau nu orgasm. Desi toata lumea este de acord ca este bine sa ai orgasm la fiecare experienta sexuala multe femei se simt satisfacute emotional si fizic chiar si atunci cand nu au. Problemele apar cu adevarat doar atunci cand aceasta situatie se repeta des.

MIT Orgasmele vaginale sunt superioare celor ale clitorisului
ADEVAR Nu este o chestiune de superioritate, ci de preferinte. De exemplu, exista persoane care considera ca stimularea punctului G e iritanta. Nu exista zone erogene care sunt in general superioare, exista preferinte individuale.

MIT un penis circumcis descreste capacitatea femeii de a experimenta orgasmul.
ADEVAR Circumcizia indeparteaza intre 33% si 50% din tesut. Unii dintre barbatii circumcisi au recunoscut o lipsa a sensibilitatii in timpul actului sexual. Oricum, nici un studiu nu a demonstrat o legatura intre circumcizia barbatului si incapacitatea femeii de a avea orgasm.

MIT Prezervativele impiedica femeile sa aiba orgasm.
Prezervativele sunt o metoda eficienta si necesara de contraceptie. Unii barbati se plang de faptul ca prezervativele descresc sensibilitatea in timpul actului sexual, fiind astfel mai dificil pentru ei sa experimenteze orgasmul. Unele femei se plang de acelasi lucru. In general nu se intampla insa astfel.

MIT Cu cat penisul barbatului este mai mare, cu atat cresc sansele femeii de a avea orgasm.
ADEVAR Vechea zicala nu conteaza marimea, ci modul in care il folosesti contine o mare doza de adevar. Marimea nu are o foarte mare importanta, mic sau mare putand oferi aceeasi placere. Acest lucru se intampla intrucat nervii nu se gasesc in capatul interior al vaginului, astfel incat lungimea sa conteze. Tinand cont de faptul ca punctul G este doar la cativa mm in interiorul vaginului, un penis normal il poate stimula fara probleme.

Barbatii tind sa gaseasca tot felul de explicatii pentru slaba lor performanta, ocolind-o insa pe cea adevarata. Orgasmul pentru femei presupune mai mult decat un masaj al corpului si adoptarea unei pozitii incitante.

Cel mai adesea femeile nu pot avea orgasm daca nu iubesc si daca nu au incredere in partenerul lor. Din ce cauza? Pentru ca ele trebuie sa se simta in siguranta pentru a scapa de inhibitii. Din aceasta cauza femeile au tendinta de a avea relatii de mai lunga durata si rareori se simt satisfacute dupa o aventura de o noapte. Deseori orgasmul feminin nu tine neaparat nici de romantismul unei relatii. El tine mai degraba de comunicare, de nivelul de incredere si de prietenia dintre cei doi parteneri.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Daca imi tremura genunchii si as veni spre tine si fara picioare
  • person

    "el scrie jurnalul unui filosof mincinos. eu sunt amanta filosofului. a￯i nu am de ce sa￯ mint."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right