Oare sexul se imbunatateste in timp?

Oare sexul se imbunatateste in timp?
  calendar_month        
Un nou studiu realizat de Phillips Sensual Massagers pretinde ca majoritatea cuplurilor au parte de cel mai bun sex timp de 4 ani si 2 luni.

Pe de alta parte, unii specialisti considera ca pe masura ce trece timpul, partenerii ajung sa se cunoasca mai bine si astfel isi imbunatatesc si performantele sexuale.

Adesea, cuplurile se bucura de un sex de calitate in timp, atunci cand partenerii sunt mai increzatori in ei insisi si nu se mai tem sa sugereze sau sa incerce lucruri noi. Viata sexuala, spun specialistii, trebuie sa primeasca atentia cuvenita, fara eforturi si interes din partea partenerilor nefiind posibile performantele.

Studiul arata ca dupa 4 ani, sexul nu se mai realizeaza numai la nivel fiziologic, dar si la alte niveluri, precum cel emotional si mental. De fapt, atentia generala nu mai este indreptata numai spre nivelul fiziologic, creandu-se si o legatura emotionala mai puternica intre parteneri. Cu cat acestia sunt mai strans legati, cu atat au mai mari sanse de a se putea dezlantui in pat, atingand performante de invidiat.

Pentru a avea o viata sexuala implinita, este bine sa se porneasca pe drumul corect inca de la inceput. Acest lucru inseamna ca cei doi parteneri sa fie sinceri unul cu altul si sa urmareasca calitatea, mia degraba decat cantitatea. Comunicarea trebuie sa fie un element de baza in relatia respectiva, pentru ca lucrurile sa se indrepte in directia dorita.

Conform specialistilor, s-a observat ca femeile cu varste de aproximativ 30 de ani sunt cele care se declara cele mai multumite de viata lor sexuala.

Cuplurilor care au ajuns intr-o rutina din care nu mai pot iesi li se recomanda sa incerce lucruri noi. Chiar daca viata sexuala poate avea de suferit din cauza factorilor externi, precum serviciul sau din cauza a ceea ce exista in corpul si mintea noastra, trebuie facute eforturi pentru a reaprinde flacara. Se poate face acest lucru facand impreuna activitati care nu implica neaparat sexul. O iesire intr-un loc nou poate avea ca efect senzatia de libertate si ofera cuplului ocazia de a se bucura de compania celuilalt si de a se redescoperi.

Autor: Maria Ionescu

Recomandari

Newsletter Ele.ro

sa fiu o femeie ingrijita
  • person

    "nu inteleg de ce nu preia jurnalul"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right