Orgasmele - de cate tipuri sunt?

Orgasmele - de cate tipuri sunt?
  calendar_month        
Cate tipuri de orgasm exista si cum putem ajunge la ele? Multi si-au pus aceasta intrebare si s-au efectuat numeroase cercetari atat asupra orgasmului feminin cat si al celui masculin. In principiu, se pare ca suntem avantajate. Insa, cu toate ca femeile au mai multe zone erogene ce pot produce orgasmul, barbatilor le este totusi mai usor sa atinga climax-ul. Binenteles, exista si exceptii.

Cel mai frecvent orgasm apare prin stimulrea repetata a penisului sau a clitorisului pe diverse durate de timp. Aceasta stimulare poate fi realizata prin contactul sexual penetrant sau nepenetrant, prin masturbare, sex oral sau utilizarea diferitelor jucarii erotice. Poate aparea deasemenea si in absenta unei stimulari fizice in visele erotice, asa-zisele "vise ude".

Orgasmul clitoridian

Clitorisul are o pozitie centrala in generarea tensiuzilor sexuale. In timpul excitatiei sexuale clitorisul se umfla si isi schimba pozitia, aparand si numeroase alte schimbari ale organelor pelviene. Clitorisul poate fi stimulat in diferit feluri. Desi unele femei ating glandele clitorisului pentru a obtine placere, pentru altele insa, acesta poate fi atat de sensibil la atingerea directa ca apare durerea. Deasemenea, daca te concentrezi numai asupra clitorisului pe o perioada lunga de timp placerea poate disparea. Clitorisul poate fi stimulat de asemenea si in timpul actului sexual, cel mai adesea cand femeia este deasupra - aceasta se intampla cand clitorisul este frecat de osul pubic al barbatului. Poate fi stimulat si cand barbatul este deasupra daca acesta se pozitioneaza corect. De asemenea, in timpul actului sexual ambii parteneri pot stimula clitorisul cu degetele pentru a ajuta femeia sa ajunga la orgasm.Orgasmul vaginal

Pentru unele femei, treimea exterioara a vaginului este foarte sensibila. Cand este stimulata in timpul actului sexual sau a altui tip de penetrare vaginala aceste femei pot avea orgasm. Desigur, fiecare femeie este diferita si fiecare are nevoie de un alt tip de stimulare. Totusi puteti experimenta. Se pare ca, desi unele femei cred ca nu pot avea orgasm doar prin stimulare vaginala, in timp, practicand, acestea pot ajunge la orgasm. Exercitiile de contractii musculare ale vaginului s-au dovedit a fi foarte eficiente si sunt practicate in culturile orientale din cele mai vechi timpuri.

Orgasmul in structurile prostatei

Atat barbatii cat si femeile pot avea orgasm prin stimularea structurilor prostatice, reprezentate prin prostata insasi la barbati si glandele Skene (sau punctul G) la femei. Acest tip de orgasm se poate obtine printr-o anumita tehnica a actului sexual anal la barbatii homosexuali, iar la femeie se face prin stimularea peretelui posterior al vaginului. Orgasmele de acest tip pot declansa, atat la barbat cat si la femeie ejacularea, insotita de orgasm sau nu.

Sa vedem in continuare care sunt celelalte forme de orgasm...

Recomandari

Newsletter Ele.ro

ei
  • person

    "zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right