Orgasmul - cea mai vanata placere

Orgasmul - cea mai vanata placere
  calendar_month        
De peste 80 de ani partenerul placerilor de alcov ? Durex a lansat anul trecut si in Romania gelul ?Play O?. Adica, pe romaneste, striga ?oh!? daca esti femeie disperata, daca folosesti solitar gelul si daca atingi ravnitul orgasm. De ce un asemenea produs si de ce tocmai psihologul Aurora Liiceanu a venit sa-l sustina si sa-l promoveze ca pe o ultima solutie?

Poate pentru ca statisticile arata o realitate trista: doar 32% dintre femei au aceasta bucurie comparativ cu 65% dintre barbati, atunci cand fac amor.O inechitate despre care nu se vorbeste ? sexul fiind in continuare un subiect tabu in ciuda pornografizarii excesive, fiindca placerea femeii e considerata un moft si barbatii nu-si bat capul sa le-o ofere. Si asta nu numai din vina lor.

Aurora Liiceanu a incercat asadar, plina de bune intentii, o abordare curajoasa a problemei, feminista chiar, incurajandu-le sa se elibereze de prejudecati, sa experimenteze, sa rupa tacerea ori simularea la fel de paguboase. Eu as mai adauga cateva lucruri.

N-au trecut decat cateva sute de ani de cand Vaticanul a ?descoperit? sursa poftelor necurate ale femeii si a demonizat micutul organ responsabil de ele. Si doar cateva zeci de ani de cand ablatia acestuia, o mutilare barbara, nu se mai practica decat sporadic in lumea araba. Dar noi traim intr-o lume civilizata, nu-i asa? In care civilizatia sexului inseamna, daca e sa credem in statistici, egoism masculin si resemnare feminina. Si, ca urmare, fara alte sofisticarii ori ocolisuri, firme saritoare la nevoie le propun femeilor, nici mai mult, nici mai putin decat inlocuitori de barbati. Este inainte de orice analiza psihologica a fenomenului un lucru foarte trist.

Citeste continuarea pe catchy.ro

Sursa: Mihaela Carlan - catchy.ro

Recomandari