Orgasmul pentru femei - istorie

Orgasmul pentru femei - istorie
  calendar_month        
Orgasmul, in ceea ce priveste femeile, a avut o relatie tensionata cu societatea in ultimele secole. Sexualitatea feminina este considerata un subiect tabu atat in zilele noastre, in diferite zone ale lumii, cat si in trecut.

Ca orice altceva, si orgasmul are o poveste care merita relatata. Orgasmul are o istorie incarcata de pasiune, de refuzuri si de ura. Iata cum a evoluat el inca de la inceput.

Acum foarte mult timp, mai precis in secolul al 4-lea i.H., Hippocrates credea ca fatul provine din placerea unei femei in timpul actului sexual. Din acest motiv, pentru ca o femeie sa poata da nastere, ea trebuia satisfacuta.

In acelasi secol, un mare cunoscator al vremurilor in ceea ce priveste orgasmul, Aristotel, se opunea ideii lui Hippocrates. El credea ca doar barbatul este fertil si ca femeia nu are nici un rol in conceperea fatului. Din acest motiv, oamenii au renuntat la ideea ca femeia trebuie satisfacuta.

Aceasta mentalitate s-a pastrat pana in Epoca Medievala. In acele secole Biserica se opunea vehement sexualitatii feminine. Ea lupta pentru ideea de castitate, de abstinenta, de izolare a femeii fata de societate, de supunere a ei regulilor barbatilor.

Secolul al 18-lea nu a modificat deloc aceste conceptii insa a aparut ideea ca, pentru a se putea reproduce, femeia trebuie sa ajunga la orgasm. Totusi, femeile erau educate sa isi reprime instinctul sexual si sa isi ascunda dorintele. Erau invatate ca singura lor datorie intr-un act sexual este aceea de a isi satisface sotul.

In secolul al 19-lea, placerea femeii a devenit un subiect care nu mai trebuie discutat, barbatii erau chiar sfatuiti sa nu incurajeze dorintele sotiilor.

In tot acest timp, au aparut carti despre prima experienta sexuala a unei tinere casatorite. Aceste manuale contineau indicatii despre pozitia unei femei in timpul actului sexual. Practic, aceasta trebuia sa stea perfect intinsa si nemiscata, fara sa vorbeasca sau sa geama.

Dupa al doilea razboi mondial, ceva s-a schimbat radical: sexualitatea feminina si-a regasit locul in societate.

Revolutia sexuala din 1960 a modificat pentru totdeauna conceptiile si atitudinile oamenilor in aceasta privinta. Libertatea femeilor de a isi exprima dorintele si de a experimenta erotismul a fost recunoscuta prin aparitia pastilelor anticonceptionale si a practicilor medicale in privinta avortului.

Astazi, femeile isi cer dreptul asupra propriului corp. Ele invata sa iubeasca si sa cunoasca placerea de a face dragoste. Barbatii sunt acum invatati sa cunoasca trupul unei femei si sa caute metode de a o satisface.

Prin cunoasterea reciproca, barbatii si femeile experimenteaza impreuna o viata sexuala care sa le satisfaca dorintele.

Recomandari